Tüm devlet hastanelerinde psikiyatri servisleri kurulacak

Haber Giriş : 23 Ekim 2004 00:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yıllardan beri ihmal edilen ruh sağlığı hizmetlerinin çağın gereksinimlerine uygun yapılabilmesi için kolları sıvadı. Bakanlık, tüm devlet hastanelerinde 5 yataktan başlamak üzere psikiyatri servisleri kuracak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, 81 il sağlık müdürlüğüne gönderdiği genelgede, ruh sağlığı hizmetlerinin daha kaliteli ve yaygın hale getirilmesi için yapılması gereken çalışmaları anlattı. Ünüvar, devlet hastanelerinde ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı kadrosuna ataması yapılanlar için hastane yatak sayısı ile orantılı olmak üzere bu hastanelerde 5 yataktan başlamak üzere psikiyatri servisi oluşturulacağını kaydetti. Ünüvar, bu amaçla hizmete açılacak psikiyatri servislerinin 'standartlara uygun' olması için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Ünüvar, genelgede, psikiyatri servislerinin duvar, pencere, kapı, karyola, yatak takımları ve diğer bölümlerinin hastaların 'firar' etmesini engelleyecek şekilde dizayn edilmesini istedi.

Müsteşar Ünüvar, ayrıca yeniden düzenlenecek olan psikiyatri servislerinin hastaların kaza veya zarara uğramalarına engel olacak şekilde dizayn edilmesini emrini verdi. Ünüvar, hastane başhekimlerine halihazırdaki psikiyatri yatak sayılarının tespit edilmesi, mevcut ve açılacak psikiyatri servislerinde akut psikiyatrik bakım için gerekli fiziki önlemlerin alınması talimatını verdi.

Ünüvar, 'Türkiye'de Ruh Sağlığı Hizmetlerinin İyileştirilmesi' amacıyla yapılan toplantıda, her il devlet hastanesi ve büyük ilçe hastanelerine nüfusa orantılı ve yeterli sayıda psikiyatri uzmanı ve sağlık personeli atanması, mevcut ve açılacak psikiyatri servislerinin akut psikiyatrik bakım için uygunlaştırılmasına karar verildiğini de sözlerine ekledi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber