Trafik ceza puanları artırıldı: İşte yeni puanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın, Karayolları Trafik Yönetmenliği'nde değişiklik yapılmasına dair düzenlenen yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 Ocak 2009'da yürürlüğe girecek yeni ceza cetveline göre; kırmızı ışık kuralına uymamak 20, alkollü araç kullanmak 20, hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşmak 10, Trafik düzenine uymamak 20, Araçta yapılan değişikliği 30 gün içinde bildirmemek 10, Araçların muayene süresini geçirmek 10 ceza puanı gerektirecek.

Yeni yönetmeliğe göre, bir yıl içinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay el konulacak. Yasada öngörülen eğitimi alacak olan sürücü sertifikasını ibraz ettiğinde ehliyetini geri alacak.

Bir yıl içinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine 2 ay el konulacak

Yönetmelik, emniyet kemeri bağlanmasıyla ilgili de yeni düzenleme getiriyor. Buna göre, emniyet kemeri minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında zorunlu değil ancak şehirlerarası otobüslerde belirli koltuklarda emniyet kemeri mecburiyeti getirildi.

Çocukların otomobillerde seyahatleri sırasında ise çocuk bağlama sistemleri kullanmaları, yoksa arka koltukta oturmaları zorunlu olacak. Yeni yönetmeliğe göre daha önce araçların ön koltuğuna oturacak çocuklardaki 12 olan yaş sınırı 10'a düşürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber