Öğrencilerden ÖSS'ye tabutlu protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de bir grup öğrenci, hafta sonu yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nı tabutla protesto etti.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi önünde toplanan bir grup öğrenci üzerine ÖSS karşıtı yazılar yazdıkları tabut ile açtıkları pankart ve sloganlarla Atatürk Caddesi üzerinden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Büyükşehir Belediyesi önünde sloganlarını sürdüren öğrenciler bir müddet omuzlarında gezdirdikleri tabutu daha sonra yere koyarak ÖSS'yi protesto etti.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Haskar Sepetçi, hayatlarının baharında geleceklerinin 3 saat 15 dakikalık zaman dilimine hapsedildiğini belirtti.

"12 Eylül'ün bir armağanı olan eğitim sistemiyle düşünme gücümüz hayatı sorgulama yeteneğimiz ve yaşama azmimiz köreltiliyor" diyen Sepetçi, "Yarış atına çevrilmiş ruhlarımızla bizleri koşturanlar yaşamlarımız yok olması üzerinden para kazanmaya devam ediyor. Eğitim sisteminin mükemmelliğinden bahsedenler mantar gibi üreyen dersaneler konusunda çıtlarını çıkaramıyorlar. Çünkü yaşamı kaybolan her genç üzerinden para kazanıyorlar" diye konuştu.

Sepetçi, ÖSS'de her sene yapılan değişikliklerle mağduriyetler üzerine mağduriyet eklendiğini kaydederek ÖSS'nin tahribatı nedeniyle paralı eğitime son verilmesini ve ÖSS'nin kaldırılmasını istedi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber