Çukurova Üniversitesi'nde yangın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan arazide çıkan yangında çalılıklar ile anız yandı.

Öğleden sonra Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yakın bir noktada başlayan yangın şiddetli rüzgarın da etkisiyle kuzey istikametinde ilerlemeye başladı.

Yangın haber verilmesi üzerine Çukurova Üniversitesi'ne ait itfaiye ile Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı. Bir süre önce buğdayın hasat edildiği ve anızların bulunduğu tarladaki yangın bir yandan anız yangını bir yandan da dere boyundaki çalılıkların yanması ile kuzeye doğru süratle ilerlemeye devam etti. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ile temasa geçildi ve yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmasına katıldı.

Seyhan Baraj Gölü'nden su alan helikopter yangının ilerleme noktalarına su bırakarak söndürmede etkili oldu. Balcalı Hastanesi güneyindeki dere boyunda önü kesilen yangın yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın mahaline gelen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, güvenlik birimleri ile itfaiye yetkililerinden bilgi aldı.

Akınoğlu, yangının anız yakımından çıktığı yönünde söylentiler olduğunun hatırlatılması üzerine, "Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi anızın yakılmasına karşıdır ve hiçbir zaman anız yakımı olmamıştır. Sabotaj ihtimalini de düşünmüyoruz. Havalar çok sıcak. Güneşin kendi ışınlarıyla bile çıkma ihtimali var. Gerekli inceleme yapılacak. Kısa sürede yangına müdahale eden itfaiye ekipleri daha da büyümesini önledi. Burada buğday olmaması da bizim açımızdan sevindirici." dedi.

Yangının 10 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtildi. İtfaiye yetkilileri ise bu dönemde kuru ot ve anız yangınlarının çok meydana geldiğini belirterek özellikle sigara izmaritinin rastgele çevreye atılmaması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber