Tüp bebek üzerinden ilaç vurgunu

Haber Giriş : 23 Ekim 2004 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, tüp bebek tedavisi gören hastalar için para karşılığı heyet raporu alıp, sağlık karneleri üzerinden devletten ilaç vurgunu yaptıkları öne sürülen 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

'Teşekkül halinde nitelikli dolandırıcılık' suçundan gözaltına alınan şahısların, bebek hayali kuran aileleri istismar ettikleri ortaya çıktı. Şahısların hayali olarak yazdırdıkları ilaçlar karşılığında Bağ-kur'dan 27 milyar tahsilat yaptıkları öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir tüp bebek merkezinde hizmetli olarak çalışan Mehmet Ö.'nün(48) kısırlık tedavisi gören hastaları ucuz ilaç bulmak bahanesiyle ilaç mümessili Murat D.(33) ve Ünal Ç.'ye(32) yönlendirdiği bu kişilerin de tüp bebek tedavisi gören hastaların sağlık karnelerini yardımcı olmak bahanesiyle aldığı bildirildi. Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde ilaç mümessilliği yapan Tülay T.'nin (32) Bigadiç Devlet Hastanesi'nden 150 milyon karşılığında hastalar için heyet raporu aldığı belirtilen açıklamada, bu raporlar kullanılarak hastaların bilgisi olmaksızın sağlık kuruluşlarından yüklü miktarda ilaçların temin edildiği bildirildi.

Eczanelerden temin edilen ilaçların 27 milyarlık parasının Bağ-kur'dan tahsil edildiği ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili üç ilaç mümessili, bir tüp bebek merkezi hizmetlisi ve bir de eczane kalfasının gözaltına alındığı kaydedildi.

Haklarında 'Teşekkül halinde nitelikli dolandırıcılık' suçundan işlem yapılan Mehmet Ö., Murat D., Ünal Ç., Tülay T., ve Orhan B. adliyeye sevkedildi. Polis, ilaç vurgunundan haberi olmayan 8 hastanın sağlık karnelerine, ilaçlara ve evraklara el koydu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber