Vakıflar müdürünü vurdurduğu iddia edilen bar sahibine gözaltı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim'in ayağından vurulması olayıyla ilgili aranan bar sahibi, Alanya'da yakalandı. İstanbul'a getirilerek sorgulanan şüpheli, Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. Azmettirici olduğu iddiasıyla aranan E.B.'nin, 'silahlı yaralamaya azmettirmek' suçlamasını kabul etmediği öğrenildi.

İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Mikdat Yetim'in 24 Mayıs Cumartesi akşamı evinin önünde silahlı saldırıya uğraması olayıyla ilgili aranan E.B., Alanya Adliyesi'nde başka bir davada ifade vermek için gelince gözaltına alındı. Silahlı saldırıya uğrayan Yetim'in eşkal vermesiyle tetikçi barmen M.E. daha önce yakalanmıştı. Olayda azmettirici olduğu iddiasıyla aranan E.B. ise aranıyordu.

Mayıs ayında meydana gelen olay öncesinde Devlet Denetleme Kurumu müfettişlerinin İstanbul'da yaptığı denetimlerde bazı vakıf mallarının kiralama amacına aykırı kullanımlarının bulunduğu tespit edilmiş ve uyarılarda bulunulmuştu. Uyarılara uymayanlar için tahliye kararları alınmış ve E.B.'nin işlettiği bar için de aynı işlemler yapılmıştı. Denetleme kurulu müfettişlerinin yaptığı incelemede yasal olmamasına rağmen bazı vakıf mallarının içkili lokanta olarak kullanıldığı belirlenmişti.

Orhan Fırat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber