AÜ'de 8 öğrenciden ancak 1'i mezun oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) bu yıl ancak 8 öğrenciden biri mezun olabildi. AÜ, son sınıfa gelmiş 8 bin 550 öğrencisinden sadece bin 37'sini mezun edebildi. Mezun olan öğrenciler için Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın yönettiği Akdeniz Üniversitesi'nde mezuniyet töreni yapıldı. AÜ'nün değişik fakülte ve yüksekokullarından bin 37 öğrenci mezun oldu. Bu öğrenciler için Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir ve alt kademe belediyeleri ile Antalya protokolünün ilgi göstermediği mezuniyet töreninin konuğu Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde öğrencilerden oluşan ekipler müzik, dans ve folklor gösterisi sundu. Gösterilerin ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın, mezuniyet törenlerinin AÜ'de öğretim üyesi, rektör yardımcısı ve rektör olarak görev yaptığı 26 yıl boyunca kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Akaydın, bu yıl üniversitelerinin 30 biriminden bin 889 akademik personel ile bin 37 mezun verdiklerini söyledi.

Akaydın, mezun öğrencilerinin hepsinin birer aydın olduğuna inandığını ifade ederek şöyle dedi: "Türkiye'nin bundan 85 yıl önce çok zor koşullar altında yaratmayı başardığı aydınlanma devrimine, sizlere emanet edilmiş olan laik, demokratik, üniter ve hukuka saygılı Türkiye Cumhuriyeti mucizesine sonuna kadar sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. Sizler birinci vazifenin ne olduğunu iyi bilenlerdensiniz. Fazla söze gerek yok. Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olanları tarife gerek yok. Sizlere bakarken ben parlak gözlerinizde ülkemiz ve dünyamızın geleceğini görüyorum. İşte bu nedenle, ortaçağ karanlığına yelken açmak isteyenlerden korkmama gerek yok."

Akaydın'ın konuşmasının ardından öğrenimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler sahneye çıktı. Fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne isimlerini çaktı. Dereceye giren öğrencilere 'Söylev'in yanı sıra Turgut Özakman'ın 'Diriliş' adlı kitabı hediye edildi. Öğrenciler daha sonra keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Öte yandan, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde okuyan 52 yaşındaki Sevil Kılıç gençleri geride bırakarak okulunu birincilikle tamamladı. Fakülte birincisi olarak yaş kütüğüne ismini çakan Kılıç'ı mutlu gününde eşi ve kızı yalnız bırakmadı. Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nden 1977 yılında mezun olan Sevil Kılıç, hayallerinin mesleği ressamlık için ikinci kez eğitim aldı. 31 yılın ardından üniversite sınavına girerek AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü kazanan Kılıç, azmi ile takdir topladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber