Belediyeden üniversite hesaplarına haciz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muharrem KONTAZ/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da, Sur Belediyesi kendi sınırlarında bulunan Dicle Üniversitesinin kampüsünde yaptığı ve aralarında İlahiyat, Eğitim, Ziraat, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binalarının bulunduğu 9 kaçak yapıyı ruhsat izni almadan inşaa ettikleri gerekçesiyle önce üniversiteye para cezası kesti. Üniversitenin cezayı ödememesi nedeniyle Belediye, üniversitenin hesaplarına mahkeme kararı ile haciz koydurttu.

Sur Belediyesi, Dicle Üniversitesi'nin kendi kampus alanında yaptığı ve aralarında İlahiyat, Eğitim, Ziraat, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binalarının bulunduğu 9 kaçak yapıyı ruhsat izni almadan inşaa ettikleri gerekçesiyle önce Üniversiteye her bina için 70 bin YTL'den toplam 630 bin YTL para cezası kesti. Üniversite cezayı ödemedi. Üniversitenin hesaplarına mahkeme kararıyla haciz konuldu.

Sur Belediye Başkan Vekili Hüseyin Kaya, Üniversite ile Belediye arasındaki ruhsat izni ile ilgili sorunun 2004 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, ?2004 yılında Üniversite yeni bir bina yapıyordu, biz de Belediye olarak binanın izin alınmadan yapılamayacağını söyledik. Bize resmi kurum değil özerk bir kurum olduklarını söylediler. Biz de Danıştay'a başvururak görüş istedik. Danıştay bizim haklı olduğumu ve izin alınması gerektiğini belirtti. Biz de mevcut inşaatların hepsini ruhsatsız olduğu için mühürledik. Onlar mühürleri söktüler. Bu nedenle 9 binaya 70 bin YTL'den toplam 630 bin YTL ceza kestik. Onlar bizi mahkemeye verdiler, ancak mahkeme bizi haklı buldu. Biz de iki yıldan bu yana parayı alamadığımız için mahkeme aracılığıyla icra yoluna gittik. Orası bilim yuvasıdır ve Diyarbakır için önemli bir yerdir. Biz sadece yasaların bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Amacımız eğitimi engellemek değildir. Şayet binalar imara aykırı ise yıkılacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber