17 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Haziran 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GRUP TOPLANTILARI

-Siyasi partilerin grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP Meclis grup toplantılarında liderler son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 10.30/11.30/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, TÜRKİYE'NİN SOSYAL VE EKONOMİK TARİHİ KONGRESİNDE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bilkent Üniversitesi'nde 11'cisi gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi adlı uluslararası kongreye katılıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bilkent Üniversitesi diploma törenine katılıyor.

(Saat: 9.45/10.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri yarım kalan YÖK Kanunu'nda değişiklik tasarısının görüşülmesi bekleniyor (Saat: 15.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye ile Suriye arasında kara sınırı boyunca mayın temizleme ve yapılacak ihale sözleşmesi hakkındaki kanun tasarısı görüşülüyor. (Saat: 15.30)

-Anayasa Komisyonu'nda Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanun'da değişiklik yapan tasarısı görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-Adalet Komisyonu'nda Tapu Kanunu'nun Çerçeve 2'nci maddesinde yapılmak istenen düzenleme görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, madde bağımlısı yakınlarını dinleniyor. (Saat: 15.30)

-GÜLER - YUMKELLA GÖRÜŞMESİ

-Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler, BM Sınai Kalkınma Örgütü Başkanı Kandeh Yumkella ve beraberindeki heyeti ile görüşüyor. (Saat:17.00)

-BAKAN EROĞLU ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE TOPLANTISINDA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü çerçevesinde düzenlenecek olan ?Çölleşme ile Mücadelede Türkiye Ulusal Eylem Programı Değerlendirme Toplantısı?na katılıyor. (Saat:10.00)

-BAKAN ÇELİK ?SOSYAL DEVLETTEN BEKLENTİLERİMİZ? TOPLANTISINDA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca Ankara Crown Plaza'da düzenlenecek olan ?Sosyal Devletten Beklentilerimiz? konulu toplantıya katılıyor. (Saat:14.00)

-EUROMONEY TÜRKİYE FİNANS VE YATIRIM FORUMU

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve uluslararası finans alanında yayıncılık ve konferans faaliyetleri yürüten Euromoney Conferences tarafından ?Euromoney Türkiye Finans ve Yatırım Forumu? düzenleniyor.

-Türkiye'nin ekonomi ve bankacılık sektörleri başta olmak üzere uluslararası finans ve yatırım imkanlarının da ele alınacağı foruma, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katılıyor. (Saat: 08.45)

-AYAYDIN GRUP, İTALYAN MİROGLİO İLE ORTAK OLUYOR

-Ayaydın Grup, İtalyan Miroglio ile ortaklık anlaşması yapıyor. Ayaydın Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ve İtalyan Miraglio'nun Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Miroglio, yapılan ortaklık hakkında bilgi verecek.

-Ayrıca Ayaydın Grup, 2012 sonuna kadar 300 mağaza ile konsolide 230 milyon Euro ciro elde eden bir gruba dönüşme yönündeki planlarını da paylaşacak. (Saat: 10.00)

-ALMANYA'YA ?KİLİSE? GÜVENCESİ

-Türkiye'den Almanya'ya ?Aziz Paulus Yılı? dolayısıyla Tarsus'ta müze olarak kullanılan eski Katolik kilisenin, Haziran sorundan itibaren bir yıl boyunca bir ?ekümenik? kilise olarak kullanılabileceği güvencesinin verildiği bildirildi.

-ANKARALI'NIN PARASI ÇİÇEĞE GİTTİ, SON 5 YILDA 33 MİLYAR YTL HARCANDI

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2003-2008 yılları arasında çevre düzenlemesi için toplam 33 milyar 111 milyon 432 bin YTL para harcadı. İthal ağaçlara gereğinden fazla ücret ödemekle suçlanan Belediye yönetimi, yine son 5 yıllık dönemde 13 bin 930 adet fidan ithal etti. Bu fidanların bazıları ise Ankara'nın ekolojisine adapte olamadığı için ayıklandı.

-Ankara'da yaşanan su sorunu dikkate alan Belediye yönetimi, çim alanlarını da minimuma düşürdü. Çim alanlarının yerine daha az suyla yaşamını devam ettirebilen çalı, sedum ve cerastium çeşitlerinin dikimi gerçekleştirildi.

-DOĞAL GAZ DAĞITIMCILARI İÇİN İHALEYLE ALIM DÖNEMİ BAŞLIYOR

-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz sektöründe dağıtımcıların yapacakları alımların ihale ile gerçekleştirilmesi dönemini başlatıyor. Dağıtım şirketlerinin aboneler için yapacağı doğal gaz alımları ihale ile gerçekleştirilecek.

-Doğal gaz alım ihaleleri bir yıllık dönem için yapılacak. İki kez yapılacak ihalede yeterli teklif gelmezse alım BOTAŞ'tan yapılacak. Yeni düzene geçilmesi için bir aylık süre verilirken, mevcut sözleşmelerde uzatıma gidilemeyecek.

-2007 YAZ TATİLİNDE 1.5 MİLYON ÖĞRENCİ KUR'AN KURSUNA KATILDI

-Diyanet'in Kur'an kurslarına ait istatistiki bilgilerinde dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.

Sayısal bilgilere göre, 2007 yaz tatilinde yaklaşık 1.5 milyon yaz Kur'an kurslarına katıldı. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 228 bin 39'u kadın toplam 249 bin 973 öğrenci Kur'an kurslarından yararlandı. Şu anda Türkiye'de toplam 7 bin 36 Kur'an kursu bulunuyor.

-"GÜNEYDOĞU İÇE KAPANDI: GÖÇ DURDU"

-Türkiye'nin en çok göç veren bölgeleri Doğu ve Güneydoğu'daki 21 ilin nüfusunda 1990-2000 döneminde 426 bin kişi olan azalma, 2000-2007 döneminde 158 bin kişiye düştü.

-2007 Adrese Dayalı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre Doğu'daki 21 ilin nüfusu 11 milyon 188 bin olarak gerçekleşti. Bu iki sayım arasında bölge nüfusu, 21 il toplamında yüzde 1.4 oranında azaldı.

-ATABEK: ?GEÇ EMEKLİ OLMAK İSTEMEYEN GENÇLER BİREYSEL EMEKLİLİĞE YÖNELDİ?

-Ray Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, emeklilik yaşının 65'e yükseltilmesinden sonra gençlerin bireysel emekliliğe olan ilgisinin arttığını belirtti.

-YARGITAY, GAMZE ÖZÇELİK DAVASINI BOZDU

-Yargıtay 5. Ceza Dairesi, oyuncu ve sunucu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'un davasını oybirliğiyle bozdu.

-Yargıtay, Özçelik'in beden ve ruh sağılığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hüküm kurulmasını istedi. Özçelik'in beden ve ruh sağılığının bozulduğu yönünde bir rapor çıkarsa Demirkol on yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılacak.

-Yargıtay'ın verdiği bu karar emsal oldu. Cinsel saldırı görüntülerini çekip yayınlatanlar en az on yıl hapsi cezası istemiyle yargılanacak.

-DSP GENEL SEKRETERİ TÜRKER: ?ÖĞRENCİ AFFI ÇIKARMAK CESARET İSTER?

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, belli aralıklarla öğrenci affı çıkarılması gerektiğini belirterek, ?Ama böyle kanunları çıkarmak cesaret işidir, bu cesareti hükümet gösterebilir mi bilmiyorum. Biz zamanında çıkardığımız kapsamlı bir öğrenci affıyla bu cesareti gösterdik? dedi.

-21 ÜNİVERSİTEDE REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ BAŞLIYOR

-YÖK'ün belirlediği takvime göre, 21 üniversitede 18-19 Haziran 2008 tarihlerinde rektör adaylığı seçimleri yapılacak.

-KLASİK TÜRK OPERA ESERLERİ SAHNENİN DIŞINA ÇIKIP CD'LERE GİRİYOR

-Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, bu hafta içinde prova sahnelerinden çıkıp kayıt stüdyosuna girecek. Devlet Opera ve Balesi bu kapsamda, başta bir Türk Klasiği olan, Selman Adalı'nın Aşk-ı Memnu Operası olmak üzere Türk bestecilerinin ünlü opera eserlerinin CD kayıtlarını gerçekleştirecek.

-YILDIZLAR OPERASI, ASPENDOS'TA

-?15. Aspendos Uluslar arası Opera ve Bale Festivali?nin ilk yabancı konuğu, dünyada ?Yıldızlar Operası? olarak tanınan ?Sofya Ulusal Opera ve Balesi?, bu akşam Aspendos sahnesine çıkıyor.Yıldızlar Operası, ünlü İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin egzotik operası ?Turandot?u sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber