17 bin öğretmen maaşına karşılık 100 bilgisayar ve 25 otomobil

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 03:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber gönderen: Öğretmen
Kurumu:
Milli Eğitim Bakanlığı

?BÜYÜK PLANLARI VAR?
Milli Eğitim Müdürü Kumbasar, eğitim kurumu müdürlerinden maaşların yatacağı bankalar konusunda okul bazında anlaşma yapılmamasını istedi. Kumbasar, topyekün bir anlaşmayla trilyonluk gelir hedefliyor.

TOPTAN YAPALIM
Okul müdürleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, maaşların yatacağı banka konusunda eğitim kurumlarının "anlaşma" yapamayacağını söyleyen Kumbasar, tek anlaşma ile daha çok gelir hedeflediğini anlattı.

TRİLYON DÖNÜYOR
Kumbasar'ın planları arasında anlaşmanın yapılacağı bankadan 100 dizüstü bilgisayar, 25 otomobil ve bir öğretmenevi binası yapımını istemek var. Ancak okul müdürleri protokol yasağına tepkili.

ATM-paramatik
Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ın geçen hafta okul müdürleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, eğitim kurumlarının bireysel olarak bankalarla maaş anlaşması yapmasına yasak koyduğu öğrenildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi ve eksiklerin giderilmesi amacıyla geçen hafta tüm okul müdürlerinin de hazır bulunduğu bir toplantı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar başkanlığında yapılan toplantıda, okulların ihtiyaçları, ekonomik sıkıntıları, öğretmen, araç gereç eksikleri, güvenlik ve benzeri sorunları masaya yatırıldı. Ancak toplantının ana gündemini öğretmenlerin maaş anlaşmaları oluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kumbasar, eğitim kurumlarının bireysel maaş anlaşması yapamayacağını ileri sürerek, hiçbir kurumun bu tür anlaşma yapmamasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak genel bir anlaşma yapacaklarını kaydeden Kumbasar'ın, uyarılara kulak asmayan okul müdürleri hakkında soruşturma açacağını söylediği öne sürüldü. Kumbasar'ın okul müdürlerinden yaptıkları anlaşmalarla ilgili tüm bilgileri de toparlayarak kuruma iletmelerini istediği öğrenilirken, yapılacak yeni anlaşmada bankalardan 17 bin öğretmen maaş kartına karşılık olarak 100 dizüstü bilgisayar, 25 otomobil ve öğretmenevi inşaatının üstlenilmesini isteyeceği öğrenildi. Kumbasar'ın bankalara yapılacak bağışın "Yüzde 100 Eğitime Destek" kampanyası kapsamında değerlendirilme avantajını da masaya getireceği ifade edildi.

BHA muhabirinin konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Kumbasar, olayın henüz düşünce aşamasında olduğunu söyledi. Bankalardan talep edilecek olanakların Milli Eğitim Müdürlüğü mülkiyetinde olacağını belirten Kumbasar, "Okulların bu tür anlaşma yapma hakları yok. Aslında bizim de yok. Ancak Türkiye'de bunun uygulamaları var. Biz burada kişisel değil toplumsal faydayı göz önünde bulunduruyoruz" dedi. 

Kumbasar'ın bu kararı, eğitim camiasında tartışmaları da beraberinde getirdi. Okul müdürleri, sürekli baskı altına alınarak istenilenleri yapmaya yönlendirildiklerini ileri sürüyorlar. Kurumun aldığı karar eğitim sendikalarından da sert tepki aldı.

Türk Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, sendika olarak bu duruma müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bankalarla yapılan anlaşma doğrultusunda öğretmenlere birer maaş verilmesini isteyen Türkoğlu, öğretmenlerin sırtından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne araba, bilgisayar alınmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Sayim Gültekin ise, böyle bir zorlamanın hukuk dışı olduğuna dikkati çekerek, öğretmenlerin birçok ihtiyacı varken, böyle bir çalışmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Öğretmenlerin parası ile otomobil alarak birilerinin buna binmesini sağlamanın anlaşılabilecek bir şey olmadığını dile getiren Gültekin, öğretmenlerin maaşları üzerinden ticari rant sağlamanın doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti. "Okullarda müstahdem yokken, birilerinin öğretmenlerin sırtından otomobile binmesine izin vermeyeceğiz" diyen Gültekin, öğretmenevi konusunda AKP ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in söz verdiğini ve bunu yerine getirmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
(BHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber