Başbakan: Bazı adliyeler kahve köşesi gibi

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işkenceye sıfır tolerans anlayışıyla hareket ettiklerini, Avrupa ülkelerine Türkiye'yi anlatmak için fellik fellik dolaştıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul'dan özel Ata uçağı ile saat 12.55'te Antalya'ya daha sonra da helikopterle Alanya'ya gitti.

Erdoğan, Alanya'nın yeni Adliye Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada insanoğlunun en fazla güç bulduğu ve özlemini duyduğu konunun adalet olduğunu söyledi. Anadolu'nun bazı bölgelerindeki adliyelerin içler acısı bir durumda olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi: ?Anadolu'da öyle adalet sarayları var ki, gördüğünüz zaman kahve köşeleri sanırsınız. Adaletin tecellisi sırasında, Alanya'da olduğu gibi modern binalara ihtiyaç vardır.'

1922'YE DÖNÜYORUZ

Yeni Türk Lirası'nın (YTL) 1 Ocak'ta piyasaya sürüleceğini ifade eden Erdoğan, ?1 Ocak'ta 1922'ye dönüyoruz. Burada Alman vatandaşları da var. Onlar çok iyi bilirler. 1922'de 1 ABD doları, 1 trilyon 300 milyar marktı. 1 dolar, 1.5 Türk Lirası'ydı. Şimdi biz o tarihlere geri dönüyoruz. Bundan sonra önemli olan paramızın değerini korumaktır. Bunu da yatırım yaparak sağlayabiliriz' dedi. Alanya Zimbitlik futbol sahasına inen Başbakan ve bakanları çok sayıda Alanyalı karşıladı. Erdoğan'a Alanyaspor Kulübü tarafından üzerinde Recep Tayyip Erdoğan yazılı 10 numaralı forma hediye edildi.

Sevgilisiyle karşıladı

Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yapıldığı Antalya'da bulunan Dilek Sabancı, yanında sevgilisi Çağan Erdil olduğu halde Başbakan Erdoğan'ı apronda karşıladı. Başbakan beraberindeki 10 engelli sporcuyla birlikte havalimanına gelen Dilek Sabancı'nın elini sıkarak anlattıklarını dikkatle dinledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber