Emniyet, tapudan müfettiş istedi

Haber Giriş : 18 Haziran 2008 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emniyet'in bir yazıyla müfettiş istediği Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, olayda adı geçen emekli müdür Hayati Akkaya, Şişli Tapu Müdürü Necdet Akkaya veBeykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur'un imzası bulunan bütün tapuları inceleyecek.

Çete kurbanı Vanda Ayaşlı Esen'in oğlu İbrahim Ayaşlı Esen, ?Annemin öldüğünü ve yalının satıldığını çetenin elinden kurtulduğumda öğrendim. Bankadaki kasamdan 10 milyon dolar değerindeki pırlanta koleksiyonunu çalmışlar? dedi.

Yaşlı ve yalnız kişilerin mülklerine zorla el koyan çetenin ölümüne sebep olduğu Esen'in oğlu İbrahim Ayaşlı Esen, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Basın mensuplarına olayla hakkında bilgi veren Esen, çetenin yakalanmasında emeği geçen emniyet yetkililerine teşekkür etti. Esen, çetenin elinde sekiz ay geçirdiğini iddia ederek şöyle konuştu:

?Çetin Acar kendisini tanıtıp yalıya müşteri olduğunu söyledi. Yanındaki Figen Gençsoy'u ise eşi olarak tanıttı. Samimiyet kurduktan sonra beni Şişli'deki yazıhanesine davet etti. Çayıma ilaç koyarak beni kaçırdılar. Uyandığımda yoldaydım. Beni önce Adana'ya ardından Mersin'e götürdüler. Sekiz ay boyunca işkence yaptılar. Bir benzinliğin tuvaletinde kâğıda beni rehin olarak tuttuklarını, adresi yazıp Allah rızası için beni kurtarmalarını istedim. Notu bulan kişi jandarma ve polise haber vermiş, onlar da beni kurtardı. 24 Aralık'ta kurtuldum. Bankadaki kasamdan 10 milyon dolar değerindeki pırlanta koleksiyonu, dedelerimizden kalma saat koleksiyonu, Berlin Antlaşması'na katılan sefirler tarafından imzalanmış, özel ve tarihi değeri büyük olan, yelpazenin her parçasında bir sefirin imzası bulunan yelpazeyi almışlar. Ama yaptıkları yanına kalmadı.?

Müfettiş istendi

Ayaşlı Esen, konuşmasında ?İnsanlıktan nasip almamış cani sürüsü, kan emiciler? olarak nitelendirdiği çete için, ?Onlar annemi öldürdü. İnşallah onların da cezaevinden cenazeleri çıkar? dedi.

Emniyet'in bir yazıyla müfettiş istediği Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, olayda adı geçen emekli müdür Hayati Akkaya, Şişli Tapu Müdürü Necdet Akkaya veBeykoz Tapu Müdürü Gülten Doğan Temur'un imzası bulunan bütün tapuları inceleyecek.

Ayaşlılar üzgün

İstanbul'da, yaşlı ve kimsesiz kişilerin mülklerini tehdit yoluyla ele geçirmek istedikleri öne sürülen çete tarafından aç bırakılıp ölüme terk edildiği iddia edilen Esen'in hazin sonu, Ankara'nın Ayaş ilçesinde yaşayan vatandaşları üzüntüye boğdu.

Ankara'ya 57 kilometre uzaklıktaki Ayaş, Osmanlı Devleti'nde üst düzey görevlerde bulunan Sadullah Paşa'nın memleketi olmasıyla da biliniyor. Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ayaşlı ailesini halkın çok sevdiğini, Esen'in vefatından büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Esen'in, Sadullah Paşa'nın torunu Sadullah Ayaşlı'nın eşi olduğunu belirten Başkaraağaç, ?Bu aile sayesinde çok sayıda Ayaşlı fakirin karnı doymuştur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber