18 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Haziran 2008 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Oteli'nde düzenlenecek olan Yatırım Danışma Konseyi 5'inci Toplantısı'na katılıyor. (Saat: 10.00)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Meclis'e iade edilen, Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat: 13.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Dışişleri Komisyonu'nda, Türkiye-İslam Konferansı Örgütü ve İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Formu'nun İstanbul'da kurulması hakkında kanun tasarısının görüşmeleri yapılacak.

-Milli Eğitim Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesislerine ait arazilerin 49 yıllığına Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz devrini öngören AKP'li milletvekillerine ait yasa teklifi ele alınacak.

-KİT Komisyonu'nda TOKİ denetim raporları görüşülecek.

-Bayındırlık Komisyonu'nda, AKP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan, Denizlerde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun ile Limanlar Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi görüşülecek.

-Uyuşturucu Komisyonu, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu dinleyecek.

(Saat: 10.00/10.30/10.30/11.00/14.00)

-MECLİSTE BASIN TOPLANTILARI

-MHP'li Mehmet Serdaroğlu, kredi kartlarında ve mevduat hesaplarından alınan yıllık aidat hakkında basın toplantısı düzenliyor.

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer; AB ve Brüksel seyahati ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30/11.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Romanya Büyükelçisi Ion Pascu'yu kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Asya-Pasifik Dış Ticaret Bakanları'nı kabul ediyor. (Saat: 12.00/15.00)

-ZİRAAT'TEN KOBİ ŞUBESİ

-Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçecek olan TOBİ (tarımsal bankacılık) şubesini Antalya'da açıyor.

-Bakan Eker daha sonra Antalya Divan Yayla Otel'de düzenlenecek olan ?Stratejik Sektör Tarımın Finansmanı? konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 10.30/14.00)(İzleniyor)

-AKDAĞ, YEMEN SAĞLIK BAKANI RASAE İLE GÖRÜŞÜYOR

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yemen Sağlık ve Nüfus Bakanı Abdulkarim Yehia Rasae ve beraberindeki heyeti ile görüşüyor. (Saat: 12.00)

-DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ATAÇ KİTAP TANITIMINDA

-Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, ?Ertuğrul, Vuslata Beş Kala Gidip de Dönmeyenler? adlı belgesel romanın Ankara Sheraton Otel'deki tanıtımına katılıyor. (Saat: 19.30)

-BES, 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL'İ ZİYARET EDİYOR

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet ?5 Yılda 5 Zihinsel Engelli Çocuklar Okulu? kampanyasına destek istemek için 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i evinde ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN YARGI REFORMU SEMPOZYUMU

-Türkiye Barolar Birliği'nin düzenlediği, üç gün sürecek Yargı Reformu Sempozyumu Dedeman Otel'de başlıyor.

-Sempozyumun ilk gününde Anayasa Yargısı, Yüce Divan ve Parti Kapatmalar ele alınıyor. (Saat: 9.30)

-BAŞSAVCI, AKP'Yİ "ELKADI'YA KEFİLİM? İLE SUÇLAYACAK

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın 1 Temmuz Salı günü Anayasa Mahkemesi'nde yapacağı sözlü açıklamaları arasına, Başbakan Erdoğan'ın BM'nin ?küresel terörü destekleyenler? listesinde adı geçen Yasin El Kadı için "El Kadı'ya param kadar kefilim. Tanımadığınız, bilmediğiniz insan için terörist ifadesi kullanamazsınız? sözlerini koyacağı öğrenildi.

-Önceki gün, Başsavcı Yalçınkaya'nın esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunmasını Anayasa Mahkemesi'ne sunan AKP, savunma metninde AİHM'in verdiği siyasi parti kapatma kararlarına atıfta bulunmuştu. Başsavcı Yalçınkaya'nın, Anayasa Mahkemesi'nde yapacağı sözlü açıklamalarda AİHM'nin Refah Partisi'nin kapatılmasına ilişkin verdiği karara da atıfta bulunacağı kaydedildi. Başsavcı Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'ın El Kadı'ya ?kefilim' diyerek ?teröre' ve ?teröriste' destek çıktığını iddia edecek.

-YÜKSEK FAİZ İŞTAHI SICAK PARAYI YENİDEN BÜYÜTÜYOR

-Faizlerdeki hızlı yükseliş, ilk çeyrekte 26 milyar dolara yakın erimeyle 107 milyar dolardan 81.4 milyar dolara inen sıcak parayı yeniden artışa geçirdi. Sıcak para hacmi, faizlerin yükselmeye başladığı son iki ayda ise 4.4 milyar dolar artarak 85.8 milyar dolara çıktı.

-Merkez Bankası Mayıs'tan sonra Haziran'da da faizi artırırken, iç borçlanmada Haziran'da yüzde 21.5'e çıkan bileşik faizin, 43 milyar YTL'lik yüklü itfalar nedeniyle Temmuz-Ağustos'ta daha da yükselmesi bekleniyor. Faizde devam etmesi beklenen yükseliş, artan ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa rağmen Türkiye'yi sıcak para için yeniden cazip hale getiriyor.

-ASELSAN'DAN SONRA TAI DE MERCEK ALTINDA

-Aselsan'da meydana gelen ölümlerin üzerindeki sır perdesi aydınlatılamazken, TAI'nin de son dönemde meydana gelen ölümlerin ardından mercek altında alındığı öğrenildi.

-Yılbaşından bu yana halen TAI'de çalışan ya da eski TAI mensubu kişilerin ölümleriyle ilgili olarak savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.

-Son olarak bir kalp krizi sonrası yaşamını yitiren TAI'nin eski F-16 test pilotu Şener Koltuk'un evindeki ölümünün bile soruşturma kapsamında değerlendirildiği ve otopsi yapıldığı bildirildi.

-CHP'Lİ DEMİREL: ?ANKARALI'NIN PARASI ÇAR ÇUR EDİLİYOR?

-CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankaralıların parasını ?çar çur? etmekle suçladı. Belediye yönetiminin çevre düzenlemesi için son 5 yılda 33 milyon YTL harcadığını hatırlatan Demirel, ?Kaynaklar israf edilmemeli. Ankara'nın daha ciddi sorunları var. Bir an önce o sorunlara çözümler üretilmeli? dedi.

-EVDE BAKIM HİZMETİNDEN 75 BİN ÖZÜRLÜ YARARLANDI

-Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun özürlü yurttaşlara yönelik evde bakım hizmetinden 75 bin 379 vatandaş yararlandı. Bu hizmetlerde toplam bin 239 personel görev yaptı.

-UZMANLARDAN SAĞLIK PERSONELİNE VE İMAMLARA ?KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ? UYARISI

-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, son dönemde sağlık personeline de bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının insandan insana da bulaşan bir hastalık olduğunu hatırlatarak, sağlık personelini, hasta ailelerini ve imamları hastalık konusunda uyardı.

-YÖK ?BARAJLARI? TARTIŞACAK

-YÖK Genel Kurulu, yarın toplanıyor. Genel Kurul'da, ÖSS sınavındaki ?baraj puanı? konusunun tartışılması beklenirken, baraj puanlarının düşürülmesi veya puan hesaplama şeklinin değiştirilerek alınacak puanların yükseltilmesi üzerinde durulacak.

-REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

-Üniversitelerde rektörlük seçimleri bugün başlıyor. 21 üniversite yeni rektörünü iki gün sürecek seçimlerle belirleyecek. YÖK, seçimlerde en çok oyu alan 6 rektör adayından 3'ünü, 1 Temmuz'a kadar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderecek.

-KAPANAN OKULLARI MUHTARLAR DEVRALACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, köylerde kapanan ilköğretim okullarının kamu kurumlarına tahsis edilmesini, bunun gerçekleşmemesi halinde ise köy muhtarlıklarına devredilmesi emrini verdi.

-TAŞIMALI EĞİTİM YERİNDE EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

-Özellikle can güvenliği ve köylerde okul bulunmaması nedeniyle başlatılan ?Taşımalı Eğitim? yerini ?yerinde eğitime? bırakıyor.

-2004-2005 döneminde 29 bin 145 taşınan okulda 689 bin 61 öğrenci taşınırken, 2007-2008 eğitim döneminde 23 bin 489 okulda 687 bin 271 öğrenci taşındı.

-İZMİR FESTİVALİ'NİN İLK DÜNYA PRÖMİYERİ ?MÜSENNÂ?

-İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği ?22. Uluslararası İzmir Festivali?, 21 Haziran saat 21.30'da Çeşme Kilisesi'nde yapılacak ?Müsennâ- Barok Karnavallar ve Osmanlı Şenlikleri? gösterisinin dünya prömiyeri ile sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber