Kapanan köy okullarını muhtarlar devralacak

Haber Giriş : 18 Haziran 2008 09:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, köylerde kapanan ilköğretim okullarının kamu kurumlarına tahsis edilmesini, bunun gerçekleşmemesi halinde ise köy muhtarlıklarına devredilmesi emrini verdi.

-Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, söz konusu uygulama nedeniyle okulların tarikat ve cemaatlere kiralandığını söyledi.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, köylerde kapanan ilköğretim okullarının kamu kurumlarına tahsis edilmesini, bunun gerçekleşmemesi halinde ise köy muhtarlıklarına devredilmesi emrini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Kapalı bulunan ilköğretim okulları? başlıklı bir genelgeyi Ocak ayında valiliklere göndererek, bazı köylerde göç nedeniyle nüfusun azaldığı ve ilköğretim okullarının buna bağlı olarak kapandığını bildirdi. Çelik, söz konusu okulların kapalı bulunan ilköğretim okullarının ihtiyaç duyulanların onarılarak yeniden ilköğretim okulu oyarak kullanılmasını, valiliklerin uygun gördüklerinin ise bakanlığa bağlı genel müdürlüklere devredilmesini istedi. Çelik, bazı okulların ise satılacağını kaydederken, okul olarak ihtiyaç duyulmayacakların ise talep halinde diğer kamu kurumlarına tahsisin emretti. Çelik, bu okullara talep gelmemesi halinde ise okulların köy muhtarlarına devrinin valilikler tarafından yapılacağını bildirdi.

-?KÖY OKULLARI TARİKATLARA KİRALANIYOR?-

Daha önce valiliklerin söz konusu okullarla ilgili Kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüklerinin yetkili olduğunu anımsatan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, ?Artık yetki köy muhtarlarına devredildi. Önceden onların görevi sadece bakım ve onarımdı. Şimdi ise istediğini kiralayabiliyorlar. Okullar, tarikat ve cemaatlere kiralanıyor. Bazı ilçelerden bu okulların kuran kurslarına dönüştürüldüğü duyumlarını aldık? dedi.

Genelge ile önemli yerlerde bulunan okulların bu sayede AKP yandaşlarına ?pazarlanabileceğini? söyleyen Adıbelli, ?Ortaöğretimde okullaşma oranı da yüzde 60'lardayken bu okulların satılması ve muhtarlara devri düşündürücüdür. Köy okulları en azından onarılsın ve okul öncesi eğitime açılsın. Bu sayede her köyde imamın yanı sıra her köyde öğretmen de olsun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber