TCDD, hareket memurluğu için görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PERSONEL VE İDARİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sayı : B.11.2.DDY.0.71.00.04?902.03-27954 04/06/2008
Konu : Görevde Yükselme Eğitimi

23.12.2006 tarih ve 26385 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğin 10. maddesi uyarınca; Hareket Memur Yardımcısı unvanına atanacak personele yönelik olarak görevde yükselme eğitimi açılması düşünülmektedir.

1-) Eğitime son başvuru tarihi 07.07.2008 dır.

2-) Kuruluşumuzda Hareket Memur Yardımcısı unvanı için görevde yükselme eğitimine alınacaklarda aranacak şartlar ile ihtiyaç yerleri emir ekinde belirlenmiştir.

3-) Eğitime son başvuru tarihi 07.07.2008 olarak belirlenmiş olup son başvuru tarihi itibariyle, emir ekinde belirtilen atanma koşullarını taşıyan personel başvuruda bulunabilecektir.

4-) Söz konusu unvanlara atanmak için, son başvuru tarihi itibariyle emir ekinde belirtilen atanma koşullarını taşıyan ve görevde yükselme eğitimine katılmak isteyen personel, GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNE BAŞVURU FORMU' nu eksiksiz olarak dolduracaktır. Formun eksik veya hatalı düzenlenmesinden doğacak sorumluluk formu dolduran personele aittir.

5-) Görevde yükselme eğitimine katılmak için aranan şartları taşıyan ve başvuruda bulunan tüm personel için emir ekindeki Ek-1 Değerlendirme Formu iş yerlerince düzenlenecek, atanmaya esas eğitimler ile Ek-1 Değerlendirme Formunda dikkate alınan hizmet içi eğitimler, takdir, ödül ve ceza belgeleri eklenerek emir ekindeki Başvuru Listesine uygun olarak GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNE BAŞVURU FORM'ları ile birlikte 11.07.2008 tarihine kadar Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. Ek-1 Değerlendirme Formları Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığınca incelenecektir.(Başvuru Listesi aynı zamanda dijital ortamda gönderilecektir.)

6-) Atanma koşullarını taşımayan personelin başvuruları iş yerlerince kabul edilmeyecektir. Kabul edilmeme nedeni ilgiliye bildirilecektir.

7-) Görevde yükselme eğitiminin yer ve tarihi Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanlığınca eğitim tarihinden en az 15 gün önce işyerlerine bildirilecektir.

8-) Son başvuru tarihi itibariyle Başvuru şartlarını taşımadıkları sonradan belirlenen personelin eğitim ve sınavı geçersiz sayılacaktır.

9-) Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığı, tüm başvuruları dikkate alarak atama yapılacak personel sayısının 3 katını geçmeyecek şekilde görevde yükselme eğitimine alınacak personelin isimlerini belirleyerek ayrıca bildirecektir.

10-) Görevde yükselme eğitiminin tamamlanmasına kadar geçecek sürede atama yapılacak işyerlerinde değişiklik olması halinde, (nakil, emeklilik, v.b.) emir ekinde yer alan atama yerlerinde değişiklik yapmaya Genel Müdürlük yetkilidir. Görevde yükselme eğitimine katılacaklar bu değişiklikleri kabul etmiş sayılır.

11-) Görevde yükselme eğitimi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar, başarı sırası ve tercihlerine göre, belirlenen yerlere atanacaktır.

12-) Görevde yükselme eğitimi ve Sınavında başarılı olanlardan, atama isteminden vazgeçen veya atama yerlerinde göreve başlamayanların atamaları ve sınavın bunlara ilişkin sonuçları iptal edilir.

13-) Emir aynı zamanda Kuruluşumuzun Web sitesinde (www.tcdd.gov.tr) yayınlanacaktır. Emir iş yeri amirlerince tüm personele mutlak suretle duyurulacaktır. Ayrıca; iş yeri ilan panoları, giriş-çıkış kapıları, evamir defteri, sosyal tesisler ve personelin görebileceği diğer yerlere asılacaktır.

Gereğini rica ederim.
Süleyman KARAMAN
Genel Müdür
EKLER
1- Atanma Koşulları ve Atama yapılacak iş yerleri (2 sayfa)
2- Görevde Yükselme Eğitimine Başvuru Formu (1 adet)
3- Değerlendirme Formu (1 adet)
4- Başvuru Listesi (1 Adet)
DAĞITIM
Gereği:
Listesi

ATANMA KOŞULLARI
Hareket Memur Yardımcısı

1) Kuruluş veya Bağlı Ortaklık bünyesinde en az iki yıl çalışmış olmak,
2) Sözleşmeli personel için son yıl sicili ve üç yılık sicil not ortalaması yetmiş altı puandan (B düzeyinden) aşağı olmamak,
3) En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
4) Sınavda başarılı olarak atamaya hak kazanan personelin Beden Yetenekleri Ve Psikoteknik Yönergesi uyarınca Hareket Memur Yardımcısı unvanına atanması için gerekli olan sağlık şartlarını taşımak. (Ataması yapılan personel ilişiği kesilmeden önce işyerince sağlık kuruluna gönderilecek, sağlık şartları uygun olan personelin ilişiği kesilerek yeni işyerinde göreve başlaması sağlanacak, sağlık şartlarını taşımayan personel ise ataması iptal edilmek üzere Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına bildirilecektir.)

Ayrıntı için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber