Sandıktan hep rektörler çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2008 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün belirlediği takvime göre, 21 üniversitede 18-19 Haziran 2008 tarihlerinde rektör adaylığı seçimleri başladı. YÖK, seçimlerde en çok oyu alan 6 rektör adayından 3'ünü, sıralama yaparak 22-23 Haziran 'da yapılacak genel kurulda Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek.

Bu arada Ankara, Atatürk, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Ondokuz Mayıs, ODTÜ ve Uludağ Üniversitesi Rektörleri de 2 dönem rektörlük görevi yaptıkları için yeniden rektörlüğe adaylıklarını koyamayacaklar. İşte rektörlük seçimlerinin ilk gün sonuçları;

AKDENİZ ÜNİVERSTESİ'NDE MUSTAFA AKAYDIN 293 OY ALDI

Akdeniz Üniversitesi'ndeki seçimler sonuçlandı. Seçimde 293 oyla en yüksek oyu eski rektör Mustafa Akaydın aldı. Birçok üniversite ile birlikte Akdeniz Üniversitesi'nde de bugün seçim heyecanı yaşandı.

Sandık başına giden akademik personel 8 aday arasından yeni rektör için oy kullandı. Sabah saatlerinde başlayan oy kullanımı geç saatlere kadar sürdü. Katılımın yüksek olduğu seçimde sandıklar saat 16:00 itibari ile kapanarak sayıma geçildi.

Seçim sonunda en yüksek oyu eski rektör Mustafa Akaydın aldı. 293 alan Akaydın'ı 207 ayla İsrafil Kurtcephe takip etti. Diğer adayların oy dağılımı ise şöyle: Mehmet Baykara 83, Oğuz Bircan 41, Kemal Emek 11, Mahmut Duran 8, Abid Demircan 7, Tuncay Neyişci ise 1. Toplam 657 kişi oy kullandı. 5 oy boş çıkarken, bir tane de geçersiz sayıldı.

Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra kısa bir açıklama yapan Akaydın, uygar ve seviyeli bir seçim olduğunu söyledi. Desteğinden dolayı akademik personele teşekkür eden Akaydın, bir önceki döneme yakın bir oy aldığını ve bunun da icraatlarının beğenildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Artık ufka baktığını kaydeden Mustafa Akaydın, bir soru üzerine atanmayı beklediğini, ancak üniversitelerin artık fonksiyonunu yitirdiğini dile getirdi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SEÇİMLER SONUÇLANDI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektör adaylığı seçimlerinde iki öğretim üyesi, yedi rektör adayının yerine kendi gönüllerindeki adaylara oy verdi.

DEÜ seçimiyle ilgileri olmamasına rağmen birer oy alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski rektörü Yücel Aşkın ve Hatay Üniversitesi Rektörü Şerafettin Canda, listeye sembolik da olsa eklendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde sabah 09.30'da başlayan oylama sonunda sandıktan birinci sırada DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Sedef Gidener çıktı. Bin 182 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde 11 oy boş çıkarken 2 oy da geçersiz sayıldı.

Yedi rektör adayının yarıştığı seçimin sonuçları şöyle: Prof. Dr. Sedef Gidener 564 oyla yüzde 47, Prof. Dr. Mehmet Füzün 181 oyla yüzde 15, Prof. Dr. Halil Köse 165 oyla yüzde 13, Prof. Dr. Mehmet Sıraç Dilber 125 oyla yüzde 10, Prof. Dr. Atilla Akkoçlu 69 oyla yüzde 5, Prof. Dr. Hale Akpınar 54 oyla yüzde 4 ve Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman 9 oyla yüzde 0.7 oy aldı. Boş oy pusulalarına isimleri eklenen iki liste dışı isme de birer oy çıktı. Oylar yok sayılamayacağı için de kayıtlara girmiş oldular.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE SEÇİM TAMAMLANDI

Ege Üniversitesi rektörlük seçimleri tamamlandı. Görev süresi dolan rektör Ülkü Bayındır'ın yerine geçecek ismi belirlemek için Kampüs Kültür Merkezi'nde sabah saat 10.30'da başlayan seçimlere bin 489 öğretim üyesinden, bin 425'i katıldı.

1 boş oyun kullanıldığı seçimde altı aday yarıştı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz' a 505 oy çıkarken, Prof. Dr. Ata Erdener 496, Prof. Dr. İsa Durmaz 159, Prof. Dr. Haluk Baylas 138, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun 92, Prof. Dr. Kayhan Kantarlı 34 oy aldı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE MEVCUT REKTÖRÜN EŞİ PROF. DR. NAİME CANORUÇ İLK SIRADA

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) yapılan rektörlük seçimi sona erdi.

Seçim sonucunda şu anki Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç, kullanılan 550 oydan 148'ini alarak en fazla oy alan aday oldu.

Prof. Dr. Hüsnü Fazıl Erdem 136 oyla ikinci sırada yer alırken, Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç 112 oyla üçüncü oldu. Diğer 3 adaydan Prof. Dr. Talip Gül 77, Prof. Dr. Recep Işık 70 ve Prof. Dr. Ömer Satıcı da bir oy oldu.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE REKTÖR PROF. DR. MEHMET BAKIR, 205 OYLA İLK SIRADA YER ALDI

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) rektör adayı belirleme seçiminde oy kullanan 498 öğretim üyesinden 205'inin oyunu alan mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, ilk sırada yer aldı.

CÜ Kültür Merkezi'nde yapılan seçimde, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır ile diğer adaylar Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Faruk Kocacık, Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar yarıştı.

Basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat süren ve profesör, doçent, yardımcı doçent kategorilerinde alfabetik sıraya göre kullanılan oy verme işleminin ardından oylamaya gelmeyen öğretim üyeleri için de yarım saatlik ek süre verildi.

Oylamanın tamamlanmasının ardından yapılan sayımda, oy kullanması gereken 515 öğretim üyesinden oy kullanan 498 öğretim üyesinin 205'inin oyunu alan mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır ilk sırada yer aldı.

Seçimlerde Prof. Dr. İlyas Dökmetaş 139, Prof. Dr. Faruk Kocacık 112, Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar 17, Prof. Dr. Sami Hizmetli ise 14 oy aldı.

Aday olmadıkları halde Prof. Dr. Zafer Kars ve Prof. Dr. Dursun Saraydın'a da birer oyun verildiği seçimde, 9 oy boş çıktı. Oylama sonuçları Kültür Merkezindeki ekrana da yansıtıldı.

KTÜ EN FAZLA OYU MEVCUT REKTÖR PROF. DR. İBRAHİM ÖZEN ALDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektör aday adayı belirleme seçimlerinde en fazla oyu mevcut Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen aldı. 3 adayla gidilen seçimlerde, 4 isme daha oy çıktı.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan seçimde mevcut Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, eski rektör ve AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Ali Aydın Dumanoğlu ve Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu aday oldu. 676 seçmenden 667'sinin oy kullandığı seçimlerde 10 oy geçersiz sayılırken, 14'te boş oy çıktı. Adaylardan, İbrahim Özen 464, Ali Aydın Dumanoğlu 153 ve Tahsin Yomralıoğlu ise 22 oy aldı. Seçimlerde ayrıca Prof. Dr. Ali Paşa Ayas, Prof. Dr. Selahattin Köse, Prof. Dr. Burhan Sadıklar ve Prof. Dr. Osman Bektaş'a da 1'er oy çıktı.

Seçimlerde en fazla oyu alan Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, sonucun KTÜ camiasına hayırlı olmasını diledi. Seçimlerden önce "Daha yeni başlıyoruz" dediğini hatırlatan Özen, "Bu sonuçlar yapacak daha çok işimizin olduğunu gösteriyor. Tüm adaylara ve öğretim üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ç.Ü.'DE MEVCUT REKTÖR PROF. DR. ALPER AKINOĞLU 225 OY ALARAK BİRİNCİ OLDU

Çukurova Üniversitesi'nde yapılan rektör adaylığı seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu 225 oy alarak birinci oldu.

Mithat Özsan Amfisinde yapılan rektör adaylığı seçimlerinde 839 öğretim üyesinden 808'i oy kullandığına dair imza atmasına rağmen sandıktan 807 oy kullanıldığına dair pusula çıktı. Prof. Dr. Ural Aksungur'un sandık kurulu başkanlığı yaptığı seçimlerde yapılan oy ayrım ve sayım işlemi sonucunda mevcut Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu 225 oy aldı.

Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kibar 158, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi eski rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç 132, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş 117, Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zorludemir 93, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Serindağ 54 ve Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Özgünen 3 oy aldı. Seçimlerde 21 oy geçersiz sayıldı ve 4 oy da boş çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber