Bu alan dediğiniz iş tamamen Kemal Gürüz'ün uydurması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Yasası'nın görüşmeleri için geldiği Meclis'te ilginç değerlendirmelerde bulundu.

"Bu alan dediğiniz iş tamamen Kemal Gürüz'ün uydurması. Katsayı da çocukların bir bölümünü cezalandırmak için getirilen bir uygulama. Bu nasıl bulunmuş biliyor musunuz? Geçen gün Ünal Yarımağan'ı YÖK Genel Kurulu'na çağırdık. Gürüz, bu okulların okuduğu kitapları bir yanına almış, diğer yanına düz liselerin kitaplarını almış. Bakmış demiş ki, bunların okuduğu bölümlerin yüzde 40'ı genel, yüzde 60'ı ise meslek alanlarıyla ilgili. Meslekte olanları yüzde 4 ile çarpalım demiş, diğerlerini yüzde 6 ile. Böyle haksızlık olamaz.

İmamlık kabiliyeti

Bence yönlendirme kabiliyet ve yeteneğe göre olmalı. Babası çocuğu götürmüş motor bölümüne, imam-hatibe kaydetmiş. Çocuğun kabiliyeti orada değil ki. Onun kabiliyetini baştan nasıl sınırlayabiliriz. İmamlık yeteneği diye bir şey mi var? Bir aile çocuğunun biraz daha fazla dini eğitim almasını isteyebilir, bir başkası istemeyebilir. Yani biraz daha fazla dini eğitim almış çocuğu, şu alanlara gidemezsin diye bizim sınırlama hakkımız yok.(İnce'nin 'Yani hadis okuyan doktor, öğretmen mi olsun?' sorusu üzerine) Olsun tabii. Bunu biz sınırlayamayız.

Adını değiştirelim

Biz kimiz ki, çocukları sınırlıyoruz. Milletvekili olarak sizin de bu hakkınız yok, benim de yok. Ne alan kalsın ne ağırlık. Bunların hepsini kaldıralım. Ben imam-hatipli değilim, çocuğum imam-hatipte okumuyor. Akrabalarımın hiçbirinin çocukları da imam hatipte okumuyor. (İnce'nin 'AKP'lilerin çocukları da okumuyor zaten, yoksulların çocukları okuyor' sözü üzerine gülerek) Olabilir. Ama benim imam-hatiple ilgim yok. 5 çocuk yüzünden 95 çocuğu cezalandırlayalım. Bu zıkkımların... İmam hatiplerin adını değiştirebiliyorsak, onu da yapalım. Düz lise yapalım hepsini.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber