Yurtta hava durumu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde bu hafta sıcaklıklar mevsim ortalamalarına göre 4 ila 6 derece daha yüksek seyrediyor. Bugün özellikle batıda yüksek sıcaklıklar var, yarın sıcak hava dalgası iç kesimlere doğru ilerleyecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu hafta hava güneşli, bu iki gün rüzgar zayıf esecek. Bugün sıcaklık İzmir'de 36, İstanbul ve Ankara'da gölgede 32 dereceye kadar çıkıyor. Ancak İstanbul'da ısınmadan dolayı ara ara beyaz bulutlar oluşabilir, Adana'da sıcaklık 40 dereceye yakın hissediliyor. Bugün İstanbul ve Ankara 32, İzmir 36, Bursa 33, Adana 36 dereceye çıkıyor.

Haberin devamı

Marmara Bölgesi'nde rüzgar zayıf, sıcaklık 35 derecelere kadar çıkıyor, Balıkesir'de ise 36 dereceleri de görebilir. O nedenle hava oldukça bunaltıcı. Güneşin altında fazla kalınmamalı. Yarından itibaren poyraz biraz sert eserek, serinlik verebilecek. Aynı gün Trakya'da bulutlanma artabilir, ancak bu hafta önemli bir yağış beklenmiyor. Bugün gölgede Edirne 33, Çanakkale ve Sakarya 34 derece.

İç Anadolu Bölgesi'nde de hava ısınmaya devam ediyor, yarın sıcak hava dalgası bu bölgeye ilerleyeceğinden hava çok daha sıcak olacak. Bugün Konya 32, Eskişehir 31, Sivas 25 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklık özellikle rüzgarın hafif olduğu yerlerde, gölgede 40 dereceye yakın hissediliyor. Bölgede rüzgarlar hafif, sadece Bodrum-Kaş arasında karayel zaman zaman kuvvetlenebilir. Cuma günü ise rüzgar sert eserek serinlik verebilecek. Bugün Denizli 36, Muğla 35, Kütahya 30 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde bugün kuzeyli rüzgar nem oranını azaltırken, sıcaklık ise 40 dereceye yaklaşacak. Oluşacak kuru ve sıcak hava orman yangını riskini artırıyor, dikkatli olunmalı. Güneydoğu'da ise sıcaklık gölgede 40 dereceye yaklaşıyor, ancak rüzgarlar kuvvetli. Antalya 35, Diyarbakır 36 derece.

Doğu Anadolu'da bugün Van'da kısa süreli yağmur görülebilir. Diğer yerlerde hava parçalı bulutlu, sıcaklık ise artıyor. Ancak Erzincan-Elazığ'dan itibaren Ağrı'ya kadar bölgenin orta kesimlerinde rüzgar kuvvetli. Erzurum 23, Malatya 30, Van 23 derece.

Karadeniz'de sıcaklıklar yükselerek bugün Bolu'da 30 dereceye kadar çıkıyor, önemli bir yağış yok, ancak yarın Zonguldak ve Bolu'da kısa süreli yağmurlar görülebilir. Bugün Trabzon 22, Bolu 30, Samsun 25 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber