Yabancı dil sınavı pazar günü yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların katılacağı Yabancı Dil Sınavı (YDS) 22 Haziran Pazar günü yapılacak.

YDS'ye, 15 Haziran 2008 Pazar günü ÖSS'ye katılan adaylardan 43 bin 50'si girecek.

Sınav, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Sakarya, Adapazarı, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Zonguldak ve Kırıkkale ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Sınav, 09.30'da başlayacak ve 150 dakika sürecek. Almanca, Fransızca ve İngilizce yapılacak sınavda adaylara kelime ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak.

ÖSS'deki tüm kurallar YDS'de de uygulanacak. Adaylar, sınava gelirken yanlarında mutlaka sınava giriş ve kimlik belgeleri ile fotoğraflı ve onaylı bir başka kimlik belgelerini bulunduracaklar.

YDS sonuçları, ÖSS ile birlikte açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber