21 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Haziran 2008 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde Türk İslam Eserleri Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan Konuşan Kitap Şenliği Resepsiyonu'na katılıyor. Cumhurbaşkanı Gül Pazar günü Ankara'ya geri dönüyor. (Saat: 19.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN BATMAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman Valiliği Güzel Yarınlar Projesi açılışına katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, daha sonra toplu açılış, temel atma ve TOKİ tarafından yaptırılan toplu konutların anahtar teslim törenine katılıyor. Törene Başbakan Erdoğan ile birlikte Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılıyor. (Saat: 15.30/.16.45)

-CHP'Lİ SEVİGEN UZEL İŞÇİLERİNİN EYLEMİNDE

-CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, uzun süredir ücretlerini alamamaları nedeniyle oturma eylemi yapan İstanbul Edirnekapı'daki Uzel işçilerini ziyaret ediyor. (Saat: 12.00)

-KAMU-SEN İSTİŞARE TOPLANTISI

-Türkiye Kamu-Sen genişletilmiş şube başkanları istişare toplantısı Kızılcahamam Asya Otel'de yapılıyor. (Saat: 10.30)

-6. SINIFLAR BUGÜN SBS'YE GİRİYOR

-İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin gireceği ve bu yıl ilk defa uygulanan SBS'ye bugün 6. sınıflar giriyor. Sınava, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerinden toplam 991 bin 573 aday katılırken, adaylar 80 soruyu 90 dakikada yanıtlayacaklar. 544 merkezde toplam 6 bin 771 bina, 114 bin 692 salonda yapılan SBS'ye 7. sınıflar ise yarın girecekler. (Saat: 10.00)

-BAYKAL, SOSYALİST ENTERNASYONEL'E HAZIRLANIYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Haziran sonunda yapılacak, Sosyalist Enternasyonal'in 23. Kongresi'ne hazırlanıyor.

-Kongrede başkan yardımcılığına yeniden seçilmesi beklenen Baykal'ın, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik talebine vurgu yapması ve Türkiye'nin kendi iç dinamiklerine dikkat çekmesi bekleniyor.

-CHP'Lİ KÖKTÜRK'TEN ?145 BİN YTL'LİK? ZIRHLI ARAÇ TEPKİSİ

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a tahsis edilen ve yıllık kirası 145 bin YTL olan zırhlı makam aracına ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, konuyla ilgili soru önergelerinin yanıtsız kalmasından yakındı ve hükümete yüklendi.

-Köktürk, ?Emekliye yüzde 2 zammın reva görüldüğü bir süreçte YÖK Başkanı'na tahsis edilen aracın yıllık kira bedeli olarak 145 bin 920 YTL ödenmesini siyasal iktidarın vicdanına sunuyorum? dedi.

-DIŞ TİCARETİ BEŞ İL ÇEVİRİYOR

-İstanbul'da kurulu firmalar, Türkiye'nin toplam ihracat ve ithalatı ile dış ticaret açığının yüzde 54'ünü gerçekleştiriyor. Bursa, Kocaeli, İzmir ve Ankara ile birlikte ihracattaki toplam payı yüzde 80'e, ithalattaki toplam payı da yüzde 87.2'ye ulaşan ilk beş il, Türkiye'nin toplam dış ticaret açığı kadar açığa yol açıyor.

-Yılın ilk dört ayında 31 il 3.2 milyar dolar dış ticaret fazlası, 46 il ise 25.7 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. En çok açık yaratan iller 12.2 milyar dolarla İstanbul, 5.9 milyar dolarla Ankara, 5.5 milyar dolarla Kocaeli olurken, Bursa 716.5 milyon dolarla en çok dış ticaret fazlası veren illerin başında geldi.

-GÖKÇEK HAZİNE'YE 4 MİLYAR YTL'LİK BORCUNU ÖDEMEDİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, mahalli idareler arasında Hazine Müsteşarlığı'na borç rekorunu elinde tutuyor. Başkent Doğal Gaz Dağıtımı 1,6 milyar YTL'ye satan belediyenin Hazine'ye olan vadesi geçmiş borç tutarı 3,9 milyar YTL, toplam borç tutarı ile 4,3 milyar YTL oldu.

-TÜRK EKONOMİ BANKASI''NDAN 345 MİLYON YTL'LİK SERMAYE ARTIRIMI

-Sermaye Piyasası Kurulu, Türk Ekonomi Bankası ile birlikte 10 şirketin sermaye artırımını kayda aldı. TEB sermayesini 755 milyon YTL'den 1.1 milyar YTL'ye çıkaracak.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 227.3 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 227.3 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana toplam dış borç servisi 8 milyar 250.9 milyon dolara ulaşacak.

-BABACAN BERLİN VE MISIR YOLCUSU

-Son haftalarda çok yoğun yurt dışı gezi programıyla dikkat çeken Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Salı günü Berlin'de yapılacak Filistin Sivil Güvenlik ve Hukuk Üstünlüğüne Destek Konferansı'na da katılacak.

-ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin de bulunduğu 40'dan fazla dışişleri bakanının yer alacağı Berlin Konferansı'nın ardından Babacan, Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere 26-27 Haziran günlerinde Mısır'ı ziyaret edecek.

-YÖK BAŞKANI'NIN ?ZIKKIM"LA GÜNDEME GETİRDİĞİ İHL'LERE İLGİ ARTIYOR

-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ?zıkkımlar? demesinin ardından yeniden gündemin ilk sırasına çıkan İmam Hatip Liseleri'ne ilgi her yıl artıyor. 2000-2003 yılları arasında büyük ilgi kaybeden daha sonra ise eskisinden daha fazla ilgi gören İHL'ler son 6 yılda yüzde 82'ye varan artış yakaladı.

-TÜRKİYE DE İLK KEZ BİR KADIN, ERKEĞE TECAVÜZDEN MAHKUM OLDU

-16 yaşındaki F.H.T. 13 yaşındaki M.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar, Yargıtay tarafından onanırsa Türkiye'de ilk kez bir kadın, bir erkeğe tecavüz ettiği gerekçesiyle mahkum edilmiş olacak.

-KENT BİLİMCİ PROF. DR. ALP'TEN ?İSTANBUL EKÜMENOPOLİS OLABİLİR? UYARISI

-Mimar ve Kent Bilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yapımı planlanan 3.Köprü'nün İstanbul'un kuzeyinden geçirilmesi halinde, İstanbul'un yeşil alan ve suyunun kalmayacağını belirterek, ?İstanbul Ekümenopolis olabilir? uyarısında bulundu.

-TÜRK DÜNYASI, TÜRK MİMARLIK ESERLERİ İÇİN ANKARA'DA BİRARAYA GELECEK

-Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Keçiören Belediye Başkanlığı, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi tarafından düzenlenen ?Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı?nın ikincisi 24-26 Haziran tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

-ZAYIFLAMA AMELİYATLARI KANSERE KARŞI KORUYUCU

-Zayıflamak için yapılan mide küçültme ameliyatlarının kansere yakalanma oranını yüzde 80 oranında azalttığı kaydediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber