Medikalci ve doktorlar birbirlerini suçladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Protez operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan firma sahipleri ile doktorlar birbirini suçladı. Bir şirket sahibi, doktorlara rüşvet verdiğini itiraf etti. Bir doktor da ifadesinde medikalcilerin engelli insanlar yerine 'figüran' engelliler kullanarak sağlık karnelerine protez yazdırdığını söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği ve 8 kişinin tutuklanmıştı. İddialara göre, medikal firması sahibi B.Y., polisteki ifadesinde, doktorlara rüşvet verdiklerini kabul etti. İfadesinde sektörde bu çarka uymayanların yaşayamayacağını söyleyen B.Y., doktorların reçetelere medikal ürün yazmaları için, hastaların muayene ücretlerini dahi kendilerinin karşıladığını savundu. "Doktorun muayenehanesine sağlık karnelerini götürüyordum. Yanımda hiçbir hasta olmadığı halde doktor muayene parası karşılığında karneye medikal ürünlerden yazıyordu." ifadelerini kullanan şirket sahibi, doktorların karneleri yazılan hastaları hiçbir şekilde görmediğini anlattı. Şirket sahibi B.Y., bunun karşılığında doktorlara 100, 500 ve bin YTL para verdiğini öne sürdü.

B.Y., ifadesinde şunları anlattı: "Hastanede çalışan görevliler bize bu konuda yardımcı olurdu ve doktorların dediklerini aynen yaparlardı. Çünkü burada çalışan insanlar şirket elemanıdır. Eğer doktorun dediklerini yapmazlarsa işlerinden olacağı korkusu ile bile bile bu usulsüz işlemleri yaparlardı." Özürlülere verilen cihazlarla ilgili de konuşan medikalci, "Hastalara ithal cihaz yerine yerli cihaz verdik. Bazen karnelere yazılan medikal ürünleri hiç vermedik." itirafında bulundu. B.Y., "Ben Dr. A. haricinde yapmış olduğum usulsüz işlemler için hiçbir hastane görevlisine para vermedim. Ancak bu sektörde hiçbir doktora para vermeden bu şekil işleri yaptıramazsın." diye konuştu. Gözaltına alınan Dr. A., ise ifadesinde medikalcileri suçladı. Medikalci şirket sahiplerinin engelli insanlar yerine 'figüran' engelliler kullanarak sağlık karnelerine protez yazdırdığını ileri süren A., şu iddialarda bulundu: "Medikalciler, bu hastaların yerine benzer kişiler ve hastalar getirdiği için operasyonun içeriği böyle olmuştur. Medikal firmaları özürlü insanları başkalarının yerine figüran olarak sık sık kullanabilirler."

Alper Sancar, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber