Müsaitseniz 'Polis hanım' çaya gelecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın polisler 'günlere' katılacak...

"Toplum Destekli Polis" projesi çerçevesinde kadın polisler günlere katılarak vatandaşın güvenlikle ilgili sorunlarını birebir dinliyor, çözüm yollarını araştırıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Müslüm Sayli, TBMM'de "Toplum Destekli Polisi" anlattı. 51 ilde bulunan toplum destekli polisliğin 2009 yılında 81 ilde yaygınlaştırılacağını açıkladı. Avrupa'daki en iyi toplum destekli polislik uygulama standartlarını oluşturduklarını belirten Sayli, "müşteri odaklı" hizmet anlayışı ile hizmet verdiklerini söyledi. TBMM'de uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede alınması gereken önlemleri tespit etmek amacıyla kurulan araştırma komisyonunda milletvekillerine polisin hizmetleri ile ilgili önemli bilgiler veren Sayli, özellikle poliste yeni bir uygulama olan "toplum destekli polis" projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sayli'nin açıklamalarından bazıları şöyle:

MAĞDURLARA DESTEK:

Özellikle suçtan zarar gören mağdurların olay sonrası telafisi zor psikolojik sorunlar yaşadıkları bilinmekte. Bu psikolojik olumsuzlukların giderilmesi gerektiğinden hareketle, toplum destekli polis temsilcileri suç mağdurlarını ev ve işyerlerinde ziyaret ederek, psikolojik ve moral destek sağlamaktadırlar.

POLİS YARDIMA MUHTAÇLARIN YARDIMINA KOŞUYOR:

Devlet organlarına ulaşma imkanı bulunmayan yardıma muhtaç yaşlı, hasta ve acizleri tespit ederek irtibat sağlama gibi de bir süreci devam ettiriyor polislerimiz.

SİMİTÇİ, ÇİÇEKÇİ OLDU

?Güven Tim-Yıldırım Ekibi' projesi ile polislerimiz, simitçi, Milli Piyangocu, çiçekçi rollerine girmek suretiyle, suçluları takip etmede, özellikle birebir işlenen suçları takip etmede önemli etkinlikler sağladılar.

POLİSLER "ÇAYLARA" GİDİYOR

Kadın polislerimiz çok kabul görüyor. Artık hanımlarımızın çay partilerine, çay günlerine katılmak suretiyle onları birebir dinleyerek, güvenlikle ilgili sorunlarını, önerilerini birebir almaya çalışıyorlar.

Seda ŞİMŞEK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber