24 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Haziran 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GRUP TOPLANTILARI

-AKP, CHP, MHP ve DTP Meclis Grupları toplanıyor. Liderler grup toplantılarında son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 11.15/13.30/10.30/12.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan medya kuruluşları heyetini kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Tunus Temsilciler Meclisi Başkanı Foued Mebazaa ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Jokey Kulübü heyetini, Kayseri Barosu Başkanı Ali Taşçı ve beraberindeki heyeti, Türkiye Amerikan Biliminsanları ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral ve Dr. Levent Yanık'ı kabul ediyor. (Saat: 11.00/14.30/16.00/16.45/17.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ATAK PROGRAM SÖZLEŞMESİ ÖDÜL TÖRENİNDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TAİ-TUSAŞ Tesisleri'nde düzenlenecek olan Atak Program Sözleşmesinin yürürlüğe girme törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'yi kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan, Setbir Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 14.30/16.00/17.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya tarafından verilen başarılı sporculara aylık bağlanması ile devlet sporcusu ünvanı verilmesi hakkındaki yasa teklifi görüşülecek.

-Teklifin yasalaşmasının ardından belediye ve il özel idarelerine genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı üzerinden pay verilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak. (Saat: 15.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AKP'li Nursuna Memecan ve Ayhan Sefer Üstün'ün KEY ödemeleriyle ilgili kanun teklifi görüşülecek.

-Uyuşturucu ile mücadele amacıyla kurulan araştırma komisyonu, Çocukları Suç ve Suçlulardan Koruma Vakfı Başkanı Ünal İnanç ile Derik Uyuşturucu ve Bağımlılık Yapan Maddelerle Mücadele Derneği Başkanı Eyyüp Güven'i dinleyecek.

-Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yapacak çalışma yöntem ve takvimini belirleyecek. (Saat: 15.30/15.30/15.30)

-YALÇINKAYA'DAN DTP AÇIKLAMASI

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'nde, DTP hakkında açtığı kapatma davasına ilişkin sözlü açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN UNAKITAN TEKEL'İN DEVİR-TESLİM TÖRENİNDE

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tekel ve Tekel'in bağlı ortaklığı Sigara Sanayi İşletmeleri ve Ticareti A.Ş.'ye ait sigara üretim işi ve varlıklarının özelleştirilmesine ilişkin Swiss Otel'de yapılacak devir teslim törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK AÇIK LİSELERİN KURULUŞUNUN 10. YILI KUTLAMALARINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, açık ilköğretim okulu ve açık lisenin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle Başkent Öğretmenevi'ndeki mezun öğrencilere ödül verilmesi törenine katılıyor.

-Bakan Çelik daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yaptırılacak olan spor lisesine ilişkin Bakanlıkta düzenlenecek olan protokol imza törenine katılıyor. (Saat: 10.00/11.30)

-MERRILL LYNCH, ?DÜNYA VARLIK RAPORU? SONUÇLARINI AÇIKLIYOR

-Merrill Lynch, ?Dünya Varlık Raporu? sonuçlarını açıklıyor. Merrill Lynch ile Capgemini tarafından 12 yıldır hazırlanan ve dünyanın Brüt Milli Gelir toplamının yüzde 98'ini, dünya borsalarındaki şirketlerin piyasa değerleri toplamının yüzde 99'unu ifade ederek 71 ülkeyi kapsayan Dünya Varlık Raporu'nun sonuçları Merrill Lynch Türkiye Genel Müdürü Kubilay Cinemre'nin katılımıyla açıklanacak. (Saat: 11.30)

-TZD 59 YAŞINDA

-Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 59. kuruluş yıl dönümü Ankara Ticaret Odası'nda yapılacak etkinlikle kutlanacak. Etkinliğe 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve tarım sektörünün önde gelen isimleri katılıyor.

-ATO toplantı salonundaki etkinlik çerçevesinde ?Gıda Enflasyonu ve Tarım Sektörü? konulu bir panel de düzenleniyor. (Saat: 10.30/13.30)

-KAMU-SEN İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANIYOR

-Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız tarafından açıklanıyor. (Saat: 11.00)

-DEVLET ANADOLU'DAN VERGİ TOPLAYAMIYOR

-Yılın ilk beş ayında vergide tahsilat oranı sadece 10 ilde yüzde 70'i aşabildi, 53 ilde yüzde 50-70 aralığında gerçekleşen bu oran, 18 ilde ise yüzde 50'nin de altında kaldı. Özellikle Iğdır'da yüzde 29.6'ya kadar düşen tahsilat oranının, Şırnak, Hakkari, Sakarya, Mardin, Düzce, Yozgat'ta da yüzde 30'larda kaldığı dikkati çekti.

-YAKLAŞIK 400 BİN ÇİFTÇİ TARIM SİGORTASI YAPTIRDI: 49.5 MİLYON HASAR ÖDEMESİ YAPILDI

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Tarım Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yaklaşık 400 bin çiftçinin tarım sigortası yaptırdığını bildirdi. Bakan Eker, devlet destekli tarım sigortalarında ise 1 Haziran 2006-2 Mayıs 2008 tarihleri arasında 49.5 milyon YTL hasar ödemesi yapıldığını söyledi. Çiftçinin tarım sigortasına ilgisinin yüksek olduğunu ifade eden Eker, ?uygulamanın ülke genelinde duyurulması amacıyla başta Bakanlığımız il ve ilçe teşkilatları olmak üzere tarım ve sigorta sektörüne ilişkin ilgili tarafların katılımı ile tanıtım kampanyaları yapılıyor? dedi.

-ENERJİ İTHALATI 50 MİLYAR DOLARA GİDİYOR

-Türkiye'nin ham petrol, akaryakıt, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ve kömür gibi enerji maddeleri ithalatı yılın ilk dört aylık döneminde 15.1 milyar dolarla toplam ithalatın neredeyse dörtte birini oluşturdu. ?Net? enerji ithalatı ise 12.2 milyar dolar oldu. Bu dönemdeki dış ticaret açığının yüzde 54'ü enerjiden kaynaklandı.

-4.5 MİLYON ADSL ABONESİ VAR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıt, Türk Telekom'un 31 Aralık 2007 sonu itibariyle 4.5 milyon ADSL abonesi olduğunu ortaya koydu. Bakan Unakıtan, Türk Telekom'un ADSL'den elde ettiği yıllık geliri ise ?Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bilgi bulunmadığı? gerekçesiyle yanıtlamadı.

-ABD, TÜRKİYE'DEKİ 2 BİN IRAKLI SIĞINMACIYI ALMAYI PLANLIYOR

-ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schalow, ?Türkiye'deki Iraklı mültecilerden en az 2 bini ABD'ye yerleştirme niyetimiz var? dedi.

-KOMİSYON'UN ZİYARETİ HOLLANDA'NIN EZBERİNİ BOZDU: GURBETÇİLER ANADİLDE EĞİTİM İSTİYOR

-CHP Sivas Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Malik Ecder Özdemir, komisyon olarak Hollanda'da yaptıkları temaslar hakkında bilgi verirken, Türkiye'nin özellikle insan hakları ihlalleri konusunda denetleyen değil hep denetlenen bir ülke olduğunu belirterek, ?Bizim Hollanda ziyaretimiz bu açıdan çok anlamlıydı. Biz de oradaki insan hakları ihlallerini denetlemiş olduk? dedi. Özdemir, Türk heyetinin ziyaretinin Hollanda'nın ezberini bozan bir ziyaret olduğunu söyledi.

-DSP'DEN ?MİLLİ GÖRÜŞ? TAKTİĞİ İLE YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI

-Yerel seçimlerde sürpriz hedefleyen DSP, ?milli görüş? taktiği olarak bilinen ev ziyaretleriyle sonuca gitmeyi amaçlıyor. İlk olarak DSP Ankara İl Başkanlığı tarafından uygulanan ev ziyaretleri, İzmir başta olmak üzere diğer pek çok ilde de parti teşkilatlarınca hayata geçirilmeye başlandı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜMCÜL KENE HARİTASINI ÇIKARDI

-Sağlık Bakanlığı kene ısırığı ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı risk haritasını çıkardı. Buna göre, vakalar çoğunlukla Orta Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesinde yani Kelkit vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu ve Çankırı illerinde yoğunlaşıyor.

-İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ'NDE GENÇ MEZZOSOPRANO KIRCHSCHLAGER'E, ŞEFSİZ ORKESTRA EŞLİK EDECEK

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ?36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali?, yarın müzik dünyasının genç yıldızlarından mezzosoprano Angelika Kirchschlager'i Aya İrini Müzesi'nde ağırlayacak.

-Genç mezzosopranoya konserde şefsiz olma özelliğiyle diğer orkestralardan ayrılan İsviçreli oda orkestrası ?Camerata Bern ?eşlik edecek.

-Konserde Camerata Bern, Mozart ve Veress'in yapıtlarının yanı sıra solist mezzosoprano Angelika Kirchschlager'le beraber Schubert liedleri ve Respighi'nin ?2 Tramonto? başlıklı eserlerini seslendirecek. Konser Avusturya Kültür Ofisi işbirliğinde gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber