Memur ve işçiler ortak mitingler yapacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recep İSTEK/KAYSERİ,

KAYSERİ'de Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı üyeleri, uygulamaya koydukları ?Ortak Akıl Hareketi' kampanyası kapsamında, 7 bölgede miting yapacak. İlk mitingin 28 Haziran'da Malatya'da yapılmasına karar verildi.

Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı üyelerinden oluşan yaklaşık 40 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir', ?Kayıt yok, şart yok, egemenlik milletin', ?Türkiye'nin geleceği kararmasın' ve ?Bu memleket bizim' yazılı dövizler taşıyan grup içindeki 5-6 yaşlarındaki elinde oyuncak tabanca olan çocuk dikkati çekti. Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim- Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, ülkemizin daha kıtılımcı, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya sahip olması için yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu oluşturduklarını söyledi. Egemenlikte meşruiyet krizini aşma yolunda ?Ortak Akıl Hareketi' kampanyasını uygulamaya koyduklarını belirten Şube Başkanı Aydın Kalkan, şöyle devam etti:

?Projenin özü, ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini zedelemeden toplumsal hayatın her alanına hakim kılmaktadır. Bu çerçevede Türkiye'nin bölgesinde merkezi kentlerde gerçekleştirmeyi planladığımız mitinglerin ilkini ?Aydınlık Yarınlar İçin Demokrasi ve Milli Egemenlik' adıyla 28 Haziran'da Malatya'da yapacağız. Mitinge Kayseri'nin de içinde bulunduğu 24 kentten katılım olacak. Türkiye, küçük hesapların, hedeflerin ve ufukların ülkesi olmayacak. Ağır bir sorumluluk altındayız. Bu çoğrafyada, kendine saygısını ve güvenini yetirmiş, kendi kendisiyle uğraşan, otomasyona bağlanmışcasına belirli periyotlarla bütün kazanımlarını yitiren ve sürekli yeniden başlayan bir ülke olma lüksümüz yok. Devletimiz olmazsa olmamızdır.?

Eylem, olaysız şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber