TRT'den Cumhuriyete tekzip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan 'TRT'de İbrahim Şahin saltanatı' başlıklı haberi tekzip etti.

Tekzip metninde, söz konusu haberde, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda yapılan sınav sonucu istihdamına başlanan 110 işçi sayılmayan geçici personel ile bu personele yönelik yapılan işlemler hakkında gerçek dışı bilgilere yer verildiği belirtildi.

TRT'de yıllardır çalışan 110 personelin hiçbir ayrıma tabi tutulmadan sınava alındığı belirtilen metinde, "Sınava giren 110 personelimiz haberde ima edildiği gibi hiçbir biçimde son dönemlerde işe alınmamıştır. Son 30 yılda periyodik zamanlarda işe alınan 110 personel içinde son dönemde işe girenlerin sayısı sadece 7'dir" denildi.

Kurumun, götürü bedelle hizmet alımı sözleşmesi yaptığı çalışanlarına kurum içi sınavla yeni pozisyon verirken; Hazine Müsteşarlığı'ndan izin aldığı kaydedilen metinde, "Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı müfettişlerinin raporları dikkate alınarak sınav yapılmıştır" ifadesi kullanıldı. Metinde şu görüşlere yer verildi:

"Fırat Kozak'ın hazırladığı haberde spotta kullanılan; 'dinci medyadan yaptığı transferlere bir kıyak daha yapan genel müdür, bu isimleri geçici personel statüsüne alarak sözleşmelilerin dört katı maaş alabilmelerini sağladı.' cümlesi tamamen yalan ve karalamaya yöneliktir.

Haberi yazan muhabir ve bu haberi yayınlayan gazete şunu bilmelidir ki; TRT ayrıcalıkla işe girilen bir kurum değildir ve geçici personel statüsünde istihdamına başlanan 110 personelin 103 tanesi ile geçmiş yıllarda sözleşme yapılmıştır. Dolayısıyla da art niyetli olarak yazılan kayırma ifadesi tamamen yanlıştır.

Objektif habercilik gereği muhabir Fırat Kozak; haber yazarken TRT kurumundan görüş alsaydı; 110 personelimizin yeni statülerinde hiçte abartılı maaş almayacaklarını ve özellikle diğer sözleşmelilerin dört katı maaş almalarının imkansız olduğunu öğrenirdi.

Yaklaşık 30 yıldır tedirginlik içinde çalışan personelimiz, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan hukuki zemin içinde çalışmalarını sürdürecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber