Bakan Şimşek, KEY'e haciz gelmemesi için teklifin hemen yasalaşmasını istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine Temmuz ayında ödeme yapılmaya başlanması açısından, ödenecek paraya haciz uygulanmamasını öngören kanun teklifinin süratle yasalaşmasının önem taşıdığını belirtti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, KEY hak sahiplerine ödenecek para veya verilecek hisse senedi üzerine haciz uygulanmamasını öngören kanun teklifinin görüşmelerine başladı. Toplantıya katılan Devlet Bakanı Şimşek, 1995 yılından bu yana devam eden KEY probleminin çözümüne yönelik hazırlanan kanunun, geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bu kanun teklifinin süratle yasalaştırılmasının, Temmuz ayında hak sahiplerine ödeme yapılmaya

başlanması bakımından önem ve aciliyet taşıdığına işaret eden Şimşek, düzenlemenin kronikleşen bir sorunun çözümüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Şimşek'in konuşmasının ardından AK Parti ve CHP milletvekillerinin ayrı ayrı verdikleri kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesine yönelik önerge kabul edildi ve görüşmeler başladı. Teklife göre hak sahiplerine ödenecek para veya hisse senedi üzerine haciz uygulanamayacak, hak sahiplerinin bu alacakları devir, temlik ve rehin edilemeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber