MEB ÖSS genelgesini yayımladı

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 19 Haziran 2005 tarihinde yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) yönelik okul müdürlüklerince alınması gereken önlemlere ilişkin genelge yayımladı.

Genelgeye göre, ÖSS'ye başvurular 22 Kasım-6 Aralık 2005 tarihleri arasında alınacak. Başvuru evrakını, son sınıf öğrencileri kendi okul müdürlüklerinden, mezun durumdaki adaylar da ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri veya herhangi bir liseden alabilecekler. Adaylar doldurdukları belgeleri aldıkları yerlere teslim edecekler.

Okul müdürlükleri adayların belgelerinin kontrolüne önem verecekler, işlemlerin zamanında ve hatasız yapılmasını sağlamak için gerekli önlemleri alacaklar.

Başvurma süresinin sonunda toplanan belgeler ?Başvurma Belgeleri Kayıt Formu?na işlendikten sonra okul müdürlükleri bu formun bir kopyasını adayların görebilecekleri şekilde 7-17 Aralık 2004 tarihleri arasında asacaklar.

Öğrencilerin bilgileri internet ortamında da yayımlanacak. Adaylar başvuru belgelerinde yer alan bilgileri bu yolla da kontrol olanağı bulacaklar.

ÖSS açıklandıktan sonra adaylar tercih formlarını 25 Temmuz-2 Ağustos 2005 tarihleri arasında teslim edecekler.

Okul müdürlükleri, öğrencilerin ÖSYM'deki işlemlerinin zamanında gerçekleştirilebilmesi için son sınıf öğrencilerinin ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarını ders kesiminden itibaren iki hafta içinde tamamlayacaklar.

ÖSS 19 Haziran, YDS de 26 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber