Emniyet müdüründen garip uygulama

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevindeki organize suç örgütü lideri, yakalanmasını sağlayan Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'ya yazdığı mektupta, suç örgütleri ile yaptığı mücadeleye devam etmesi dileğinde bulundu. Tuzcu, anı olarak suç örgütünün büyütülerek çerçeveletilmiş fotoğrafını ve mektubun bir bölümünü odasının duvarına astı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, nisan ayından bu yana Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, düzenlediği operasyonlarla 9 ayrı suç örgütünün çökertilmesini sağladı.

Bu operasyonlardan ilki, cinayet dahil pek çok suçu işlediği öne sürülen F.F'nin liderliğini yaptığı gruba karşı düzenlendi. Çok sayıda silahla ele geçirilen 14 kişi tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan F.F. Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'ya mektup gönderdi.

F.F, mektubunu ?Davanda devam et. Pisliklerden arınsın bu Konya. Güzel görünen çok pislik var. Organizedeki memurlar bilir. Saygılar sunarım...? diye bitirdi.


-EMNİYET MÜDÜRÜNÜN ODASINDA SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FOTOĞRAFI-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Anadolu Atayün, anı olarak suç örgütü lideri F.F ile birlikte 14 kişinin yakalandıktan sonra çekilen fotoğrafını, mektubun bu bölümünü de iliştirerek, Tuzcu'ya hediye etmek için büyütüp, çerçeveletti.

Kendisine hediye edilen mektuplu fotoğrafı, çalışma odası duvarına asan Tuzcu, amaçlarının kanunları çiğneyenleri toplumun huzurunu bozanları yakalamak olduğunu söyledi.

Göreve geldikten sonra yaptıkları ilk organize suç örgütü operasyonunun anısını taşıyan bu fotoğrafın ve mektubun kendileri için anlamlı olduğunu dile getiren Tuzcu, ?Özellikle suç örgütlerinden kenti temizlemek için bütün gücümüzle çalıştık ve Konya'nın huzur kenti olmasını sağladık? dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Atayün, zanlıların cezaevinden gönderdikleri mektuplarla, emniyette gördükleri muameleden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak şüphelileri takip ettiklerini ve tüm delilleri elde ettikten sonra da operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Atayün, ?Yakaladığımız kişiler kuvvetli deliller karşısında yaptıklarını inkar edemiyorlar. Bazıları bu çalışma disiplini karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor ve duygularını cezaevinden gönderdikleri mektuplarla bize bildiriyor? dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber