ÖSYM, KPSS yerleştirmelerinde meteorolojiyi yaktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin 2008/3 KPSS tercih işlemlerinde alan kontrolü yapmaması bir çok kurumu mağdur etti. Mağdur olanların başında ise Meteroloji Genel Müdürlüğü geliyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü, ilan kadrolarında özellikle meteroloji lisesi mezunlarını istediğini belirtmiş olmasına rağmen, açık ilan edilen 40 kadroların çoğuna meteroloji lisesi mezunları atanamadı.

2008/3 KPSS tercih işlemlerinde Meteroloji Genel Müdürlüğü; Adana, adıyaman, ağrı, amasya, diyarbakır, erzincan, erzurum, gaziantep, hatay, kahramanmaraş, kars, mardin, muğla, sivas, şanlıurfa, tokat, tarbzon ve Van illerindeki "İstidlalci" kadrolarını açık gösterdi.

İstidlalci kadrosuna başvurabilmek için başvuru şartıları olarak, 2289 ve 6003 kodlarına yer verildi. 6003 askerlik düzenlemesi, 2289 ise "Nitelik Kod Kılavuzuna" göre Anadolu Meteroloji Meslek Lisesinin bilgisayar veya elektronik veyahut da liselerin meteroloji alanlarından birinden mezun olmak anlamına geliyordu.

Ancak, ÖSYM alan kontrolü yapmadığı için açık ilan edilen 40 kadronun çoğuna düz lise mezunları yerleşti. ÖSYM'nin bu uygulamasından dolayı hem meteroloji lisesi mezunları açıkta kalacak hem de kurum hizmetlerinde aksama aolacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber