Nakliye fiyatları, tayini çıkan memura eşya sattırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Motorin fiyatındaki artışlara bağlı olarak yüzde 50 oranında zamlanan nakliye bedelleri, tayinleri çıkan memurlara eski eşyalarını sattırıyor.

Diyarbakır'daki Sipahi Pazarı'nda kullanılmış ev eşyası satan Mehmet Erdoğan, müşterilerinin ağırlıklı olarak memurlar ve öğrenciler olduğunu belirtti. Kendilerine eşya satışlarının daha çok yaz döneminde olduğunu anlatan Erdoğan, bunun memurların tayinlerinden kaynaklandığını belirterek, "Okullarının sona ermesiyle öğrenciler, tayin döneminde de polis, astsubay ve öğretmenler en çok eşya aldığımız kesimler. Eylül ayında ise yeni gelenlere eşya satışlarımız artıyor." dedi.

Vatandaşlar nakliye ücretleri arttığı için eşyalarını taşımaktan kaçınırken, nakliyeciler de işlerinin azalmasından yakınıyor. Diyarbakır'da nakliyecilik yapan Mahmut Efe, giderlerine bağlı olarak nakliye ücretlerinin arttığını belirtirken, iş bulma sıkıntısı yaşadıklarını anlattı. Efe, memurların evi tek başına taşıyamadığı için aynı şehre taşınan birkaç kişinin bir araya gelerek nakliye maliyetini paylaştıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber