Gizli kamerada şantaj şüphesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAADET KEFAL Eskişehir DHA

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 3 muayene odasında bulunan gizli kameraları doktorlara şantaj yapmak isteyen bir çetenin yerleştirdiği iddia edildi

Eskişehir'deki Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin Nöroşirürji Polikliniği'nde üç muayene odasında bulunan gizli kameraları kimlerin, ne amaçla yerleştirdiğinin ortaya çıkarılması için geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Polisin ulaştığı ilk bilgilere göre, olayı doktorlara şantaj yapmak isteyen bir çetenin organize ettiği olasılığı ağırlık kazandı.

Olay doktorları ve sağlık personelini şoke ederken, soruşturma başlatıldı. Adli emanete konulan kameraların sadece görüntü ses alıcı ve verici özelliği olduğu belirtildi.

Kameraların kapı önündeki sekreterlerin bilgisayarlarından enerji aldığı, kablosuz internet aracılığıyla başka bir bilgisayara kaydedildiği ortaya çıktı. Bir yetkili, ?Bu kameralar kullanılarak, hastane bahçesinde dizüstü bilgisayara muayene odalarından görüntü ve ses kaydedilebilir. Bu bilgisayar bulunmalı? dedi. Soruşturmada ulaşılan ilk ipuçlarına göre şu olasılıklar üzerinde duruluyor:

- İlaç ve medikal malzeme pazarlamasıyla ilişkili olabilir. Beyin cerrahisinde pahalı ilaç ve madikal ürünler kullanıyor. İlaçların fiyatı 10 YTL ile 1600 YTL arasında. Medikal firma çalışanları, kendi ilaç ve medikal ürünlerinin kullanılması için doktorlara şantaj yapmak üzere muayene odalarını izleyip olup biteni kaydetmiştir.

- Hastane personeli arasındaki sürtüşme nedeniyle olabilir.

- Hastane yönetimi zor durumda bırakmak isteyenler yapmış olabilir.

- Poliklinikte, iddiaya göre bir süre önce bir sekreterin yüklü miktarda parası çalındı. Hırsızı yakalamak için kamera yerleştiren personel, olay ortaya çıkınca korktuğu için gerçeği söylemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber