Tabib odası: Hastane birleştirmeleri durdurulsun

Haber Giriş : 28 Haziran 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gülriz Ersöz, Zübeyde Hanım Doğumevi'nin, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne, Etlik İhtisas Hastanesi'nin de Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmasına tepki gösterdi. Ersöz, bu kararın hekimler ve sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı'ndan hastane birleştirmelerindeki amacın ne olduğunun açıklanmasını ve uygulamanın durdurulmasını istedi.

Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gülriz Ersöz yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 24 Haziran'da aldığı ani bir kararla Zübeyde Hanım Doğumevi'ni, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne, Etlik İhtisas Hastanesi'ni de Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağladığını kaydetti. Karar konusunda hastane çalışanlarına bilgi verilmediğini, görüşlerinin alınmadığını belirten Ersöz, ?Uygulama, şekli itibariyle hastalar için son derece huzursuz edici olmasının yanı sıra çalışanların mağdur edilmesine yol açmıştır. Sağlık çalışanları özveriyle çalıştıkları hastanelerinde, hazırlanan listelerde adlarını aramış, ?yer beğenmek' durumunda bırakılmışlardır. Sağlık çalışanları sürekli değişen kararlarla, ne yapacaklarını ve kendileriyle ilgili yapılacak işlemleri bilmemekte, kaygı ile beklemektedirler? dedi.

Türkiye'de uzman hekim sayısının, pratisyen hekim sayısından çok daha yüksek olduğuna dikkat çeken Ersöz, şunları kaydetti:

?Eğitim ve hizmet hastanelerinin konum ve sayıları gereksinimler üzerinden tanımlanmalıdır. Olası değişiklikler gerekçeleri ile açıklanmalı ve alt yapı uygun hale getirildikten sonra yapılandırılmalıdır. Ankara için önemli hizmet veren bu hastanelerin bir gecede eğitim ve araştırma hastanelerine dönüştürülmesi kuşku uyandırmaktadır.?

Ersöz, alınacak uzmanlık öğrenci sayısının eğitim alt yapısı dikkate alınmadan sadece yatak sayısı üzerinden belirlendiğinin de altını çizerek, ?Tam da şef-şef yardımcılıkları ile ilgili yeterliliğin dikkate alınmadığı düzenlemelerin gündemde olduğu sırada yapılan bu değişiklik kadrolaşmaya yönelik yeni atamaların söz konusu olacağını düşündürmektedir? dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan hastane birleştirmelerindeki amacın ne olduğunun açıklamasını isteyen Ersöz, ?Söz konusu hastanelerin çalışanları olan meslektaşlarımızla ilgili düzenlemeleri kaygıyla izliyoruz. Ankara'daki hekimlerin temsilcisi, sorunun doğrudan tarafı olarak, yasal girişimde bulunma hakkımızı saklı tutarak hepimizi yakından ilgilendiren bu düzenlemeler hakkında hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesi talebiyle yetkilileri uygulamanın durdurulmasına davet ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber