30 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 30 Haziran 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor.(Saat: 11.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu toplanıyor. AKP, MYK'da Anayasa Mahkemesi'nde yapılacak sözlü savunmayı ağırlıklı olarak ele alıyor.(Saat: 19.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn'u kabul ediyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra ADL Direktörü Abraham H. Foxman ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 17.00/18.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Niğde İl Heyeti'ni kabul ediyor.(Saat: 14.30)

- İNSAN TİCARETİ RAPORU

-Türkiye'de İnsan Ticareti ile Mücadele ve Tüm İnsan Ticareti Mağdurlarının Yargıya Erişimini Teşvik Etme Çabalarının Desteklenmesi Projesi? kapsamında hazırlanan ?2007 Yılı Türkiye İnsan Ticareti ile Mücadele Raporu? Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek toplantı ile açıklanıyor. (Saat: 10.30)

-ELEKTRİKTE OTOMATİK ZAM KARARI İLE DOĞALGAZ ZAMMINA İPTAL DAVASI

-Tüketici Hakları Derneği ile Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası elektrikte otomatik zam kararı ile doğalgaz zammına karşı Danıştay Başkanlığı'nda iptal davası açacak ve bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11:00)

-TÜRKİYE'NİN DIŞ BORCU AÇIKLANIYOR

-Hazine Müsteşarlığı, yılın ilk çeyreği itibariyle kamu ve özel sektör ile toplam dış borç stokunu açıklıyor. (Saat:17.30)

-BEŞ AYLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Mayıs ayı ve Ocak-Mayıs dönemine ilişkin ihracat, ithalat ve dış ticaret dengesini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-İLK ÇEYREK BÜYÜME ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın ilk üç aylık döneminde gerçekleşen gayri safi yurt içi hasıla ile büyüme oranını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-İLAÇ PROTOKOLÜNDE SON GÖRÜŞME YAPILIYOR

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti ile ilaç protokolüne ilişkin son görüşmeyi gerçekleştiriyor. Heyetin uzlaşma sağlanamaması durumunda toplantı sonrası eylem kararını açıklaması bekleniyor. (Saat: 9.30)

-BAŞBAKAN GELDİ, BİSİKLETLER KAYBOLDU

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya gezisi sırasında kentte çok sayıda bisiklet kayboldu. Kaybolan bisikletlerin akıbeti bir vatandaşın Başbakanlığa başvurmasıyla ortaya çıkabildi. Başbakanlığın bisikletlerin ne olduğunu sorması üzerine Konya Belediyesi, bisikletlerin güvenlik gerekçesiyle toplandığı ve Karatay Belediyesi'ne ait bisiklet parkına götürüldüğünü açıkladı.

-LAVROV YARIN ANKARA'DA

-Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'daki yeni yönetimin çok önemsediği bir ziyaret için yarın Ankara'ya geliyor. ?Domates krizi?nin çözümlenmesinden sonra gerçekleşecek ziyaret, Dimitri Medvedev'in Cumhurbaşkanlığına seçildiği Mart ayından sonra Rusya'dan Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret oluşturacak.

-KİLCİ: ELEKTRİKTE GECİKEN ZAMLARI YANSITSAK ORAN ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU

-Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, özelleştirme programında bulunan TEDAŞ'ın yaptığı yüzde 22 oranındaki elektrik zammı için, ?Geçmişte zamlar ertelendiğinden şimdi daha fazla zam yapılıyor değil. Öyle olsaydı çok daha yüksek oranlı bir zamla karşı karşıya kalınırdı ki geçmişte gerektiği zaman yapmadığımız fiyat ayarlamalarının faturasını tüketicilere ödetmiş olurduk? dedi.

-Başkent ve Sakarya Elektrik Dağıtım Bölgeleri için teklifler 10 Haziran'da alınmasına karşın ihalenin yapılmamasının nedeninin otomatik fiyat mekanizmasına geçilmesinin beklenmesi olduğunu bildiren Kilci, bundan sonraki süreçte elektrik üretim tesislerini özelleştirmeye başlayacaklarını, bunun için danışmanlık ihalesine çıkılacağını bildirdi.

-TEPAV'DAN BREZİLYA BENZERİ ?MALİ SORUMLULUK YASASI? ÖNERİSİ

-TEPAV Uzmanı Ege Boran, mali disiplinin sağlanmasına yönelik olarak, Brezilya'nın Asya 1998 ve Rusya 1999 krizlerinin ardından 2000 yılında uygulamaya koyduğu düzenlemeye benzer bir ?mali sorumluluk düzenlemesi? yapılmasını önerdi.

-?Mali disiplini? sağlamaya çalışan ve yürütmenin mali politikaya ilişkin karar alma alanını kısıtlamayı amaçlayan kurallara genel olarak ?mali sorumluluk kuralları?, bunları yasalaştıran metinlere de ?mali sorumluluk yasaları? deniyor.

-İTALYAN INDESIT COMPANY: TÜRKİYE'DE ENDÜSTRİYEL BÖLGE YATIRIMI YAPABİLİRİZ

-Indesit Company'nin uluslar arası pazarlardan sorumlu yöneticisi Kakha Kobakhidze Türkiye'yi gelecek planları içinde kilit bir ülke olarak gördüklerini ifade ederek, ?Bize göre Türkiye AB içinde en büyük beş pazar içinde yer alacak. Buradaki pazar payımızı yüzde 14'lük AB ortalamasının da üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye'de Arçelik 5, Bosch 3 fabrika ile üretim yapıyor.Biz de yakın bir gelecekte Türkiye'de birkaç fabrika ile entegre üretim yapacağımız endüstriyel bölge yatırımı yapabiliriz? dedi.

-2007'de küresel ölçekte satışlarını 3.4 milyar Euro'nun üzerine çıkaran İtalya'nın dünya çapındaki şirketi Indesit Company, buzdolabı ve çamaşır makinesi başta olmak üzere Ariston-Hotpoint ve Indesit markalarının gelecek üç yılda Türkiye'de pazar payını yüzde 10'a yükseltmeyi hedefliyor.

-SATIŞ NOKTASINDA TEK ÜRÜN EGEMENLİĞİ BİTİYOR

-Rekabet Kurulu'nun yaptığı düzenleme doğrultusunda yarından (1 Temmuz) itibaren, bulunduğu pazarda yüzde 40'ın üzerinde paya sahip olan şirketler, satış noktasında yalnızca kendi ürünlerinin bulundurulmasını isteyemeyecekler. Bu çerçevede kola, alkollü içki ve dondurma başta olmak üzere hakim durum bulunan pazarlarda tüketici satış noktasında rakip şirketlerin ürünlerine birlikte erişerek, tek ürüne mahkum olmaktan kurtulacak.

-BELEDİYE BAŞKANINA, KAÇAK MAZOTU BELEDİYE ARAÇLARINDA KULLANDIRMA SORUŞTURMASI

-Danıştay 1. Dairesi, kaçakçılık suçuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen 2 bin 400 litre akaryakıtı belediye araçlarında kullandırttığı iddiasıyla Hakkari ili Çukurca ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Kanar hakkında ?görevi kötüye kullanmak? suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verdi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK'TEN ?ÖSS TERCİHLERİNE DİKKAT? UYARISI

-Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSS'de tercih yapacak 1 milyon 500 bin gence rehberlik yapmak amacıyla ?Adım Adım ÖSS? isimli tercih danışmanlığı kaynak kitabı hazırlayarak rehberlik öğretmenlerine gönderdi. Çelik, kitabın önsözünde ?ÖSS'yi kazanmak kadar doğru tercih yapmak da önemli. Üniversiteyi bitirmesine karşın mutlu olmayan kişiler var? uyarısında bulundu.

-DİŞ VE DİŞ ETİ HASTALIKLARI ERKEN DOĞUM RİSKİNİ 4 KAT ARTTIRIYOR

-Türk Dişhekimleri Birliği, diş ve diş eti hastalıklarının erken doğum ve düşük ağırlıklı bebek yapma riskini 3-4 kat arttıracağını bildirerek, hamilelere ağız ve diş sağlığı konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. TDB, ?hamilelikte ağız sağlığı? adında çıkardığı broşürle anne adaylarına yapmaları gerekenleri anlattı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber