Sağlıklı beslenmenin sırrı çiğ gıdada saklı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Haziran 2008 13:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Geliştirdiği NFS (Nefes) sistemiyle yepyeni bir dönüştürücü yaşam metodu sunan Nevşah Fidan yeni çıkardığı "Raw Food" (Canlı/Çiğ Gıdalar ile Beslenme) adlı dördüncü kitabında birçok çiğ gıdadan hazırlanmış yemek tarifleri ve çiğ beslenmenin yararlarını anlattı.

Canlı (pişirilmemiş) beslenmenin kanser başta olmak üzere tüm hastalık ve rahatsızlıkları bedenden temizleme özelliğine sahip olduğunu belirten Fidan, "Canlı beslenme tamamen bir yaşam felsefesi olması gerekir. Ne kadar canlı gıda ile beslenirsek içimize o kadar can yani yaşam enerjisi dolar" diye konuştu.

EĞİTİM DE VERİYOR

Dünyanın pek çok yerinde özel restoranları ve yemek tarifleri olan, Hollywood'un yeni beslenme felsefesi "Raw-Food" yani 'Canlı besin tüketme' akımının Türkiye'deki öncüsü Nevşah Fidan dördüncü kitabı 'Canlı Gıdalar ile Gelen Sağlık" tanıtımını Maslak Parkorman'da yaptı.

Nevşah Fidan, "Dünyanın birçok yerini gezdim. Beslenme konusunda araştırmalar yaptım. 1940'lı yıllarda ABD'de bu tür canlı gıdalarla beslenen bir kadının canlının kanseri yendiğini okudukta sonra ilgim daha da arttı. Araştırdım gezdim ve birçok konferans ve etkinliklere katıldım. Bir insanın özellikle fiziksel sağlığının en üst noktaya varması canlı gıdalarla mümkün. İşte bunlarla ilgili çeşitli kurslara gittim. Araştırmalar yaptım. İki yıldır da bu beslenmeyle ilgili eğitimler vermeye başladım" dedi.

10 YILDIR CANLI BESLENİYOR

Fidan "Canlı meyvelerdeki sebze ve meyveyi pişirmediğin zaman birincisi içindeki enzimleri emmiyor. İkincisi kitabımda zaten var oksijen oranı çok yüksek. Dolayısıyla kanser, lösemi gibi 40'ın üzerinde anaromik dediğimiz hastalık var.Yani oksijenli ortamda bulunmayan hastalık var. Bu hastalıkları yenmek içinde bu hastalıkların olmaması içinde oksijen çok önemli unsur. Ve bunu gıdalardan alabiliyoruz. Gıdalardan ne kadar çok oksijen alabilirsek hastalanma riskimiz düşüyor. Bir insanın özellikle fiziksel sağlığının en üst noktaya varması canlı gıdalarla mümkün" diye konuştu.

ÇİĞ SEBZENİN ENZİMİ YÜKSEK

Nevşah Fidan sözlerine şöyle devam etti: "Canlı beslenme tamamen bir yaşam felsefesi olmalı. Canlı derken kanlı bir et parçası değil. Canlı sıfatı yalnızca sebzeler için geçerli yani öldürülmemiş (47 derecede ölüyor) ve işlemden geçmemiş olmalılar. Çiğ sebzeler enzim bakımından zengindir ve sindirimin gerçekleşmesinde önemli rol oynar. Ne kadar canlı gıdayla beslenirsek içimize o kadar can, yani yaşam enerjisi dolar. Pişmiş gıdaların yüzde 75'i öldüğü için insan tatmin olmuyor. Daha çok yemek istiyoruz. Yani etle yada ölü gıdayla beslenmeye karşıyım" dedi.

Fidan'ın kitabında, Meksika, İtalya, İspanya, Çin, Akdeniz, ve Arjantin mutfağından birçok yemeğin tarifi yer alıyor.

Tolga ATAR/ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber