Rektör Vekili, stadyuma giren 4 bin 200 öğrenci arasında başörtülü avına çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Banu İnanç, mezuniyet töreni için stadyuma gelen 4 bin 200 öğrenci arasında başörtülü aradı.

Ç.Ü.'de 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 4 bin 200 öğrenci mezun olarak törenle diplomalarını aldı. Üniversite kampüsü içerisindeki stadyumda yapılan mezuniyet törenine çok sayıda öğrenci yakını katılırken üniversite ailelerin girişinde başörtüsü konusunda sıkıntı yaşanmadı. Ancak, öğrencilerin başörtülü girmesine izin verilmedi. Güvenlik görevlilerini, stadyuma 'kapalı öğrenci alınmaması' konusunda uyaran Prof. Dr. İnanç, başörtülü öğrencilerin girmemesi için uzun süre kapı girişinde bizzat bekledi. Öğrencileri tek tek kontrol eden İnanç, görüntü alan basın mensuplarını da engellenmesi talimatını verdi. Güvenlik görevlileri basını engellemeye çalışsa da Rektör Vekili İnanç'ın başörtülü avı objektiflere yansıdı. Bir süre 'sıra oluşturulması gerekçesiyle' İlahiyat Fakültesi öğrencilerini bekleten İnanç'ın çabasına rağmen peruklu da olsa bir öğrenci stadyuma girmeyi başardı.

Ç.Ü. Rektör Vekili Prof. Dr. Banu İnanç, törende yaptığı konuşmada üniversitenin Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermeyen gençler yetiştirmeyi ilke edindiğini vurguladı. İnanç, mezunların Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmayacağına inandığını aktardı. Ç.Ü.'nün dünya üniversiteleri arasında ilk 500'e giren bir üniversitede olduğunu anlatan İnanç, Adana'da okumanın ayrıcalık olduğunu kaydetti.

Adana Vali Vekili Fikret Deniz ise devletin çağdaş olmasının toplumu, toplumun çağdaş olmasının da eğitimin çıtasını yükselteceğini kaydetti. Deniz, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber