Aramalarda bilgisayarlara el konuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Balbay, sağlık kontrolünden geçirildi

Ankara - "Ergenekon soruşturması"nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, sağlık kontrolünden geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Balbay, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Balbay, Çevik Kuvvet ekiplerince yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı adliyeden ayrılışı sırasında, basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen açıklama yapmadı. Mustafa Balbay, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, Balbay'ın evindeki arama sırasında bölgeye gelen gazeteci Can Dündar, basın mensuplarının "İçeride arama yapıldı herhalde. Süreci anlatabilir misiniz?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Tam bilmiyorum ne yaptıklarını. Yalnızca sabah 07.00'ye doğru gelmişler. Onu öğrendim. Evde arama yapmışlar. Arama sürecinde kendisi de evdeydi. Çıkışta konuştum, 'iyiyim' dedi. 'Benim gizleyecek bir şeyim yok. Her şey ortada zaten. Gidiyoruz' dedi. Zannediyorum, Adli Tıp'ta muayeneden sonra emniyet aracıyla İstanbul'a götürecekler."

El konulan bilgisayarlar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün evinde de polis ve jandarma ekiplerince arama yapıldı. Arama işleminin tamamlanmasının ardından Aygün'ün sağlık kontrolünden geçirilmek için Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tabipliğe götürülmesi bekleniyor.

Öte yandan, gözaltına alınan kişilerin ev ve bürolarından alınan bilgisayar kasası ve belgeler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber