Milli Savunma Bakanlığı MHP'ye yazı yazıp, iddialar için belge istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÖNÜL MHP'DEN BİLGİ İSTEDİ

- GÖNÜL: "YOLSUZLUK, USULSÜZLÜK VAR DENİYOR, KİM, NERDE YAPMIŞSA BİZE BİLDİRSİNLER DİYE YAZI GÖNDERDİM"

- "MHP BİLDİRİRSE BİZ DE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

DEVLET ARIK

ANKARA (İHA) - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyacını karşılamak üzere açılan ATAK helikopter ihalesinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını iddia eden MHP'ye bir yazı göndererek, iddialarını ispatlamalarını istediğini açıkladı. Gönül, "MHP yolsuzluk, usulsüzlük var deniyor. Kim, nerde yapmışsa bize bildirsinler diye yazı gönderdim. Bize bildirirlerse gereğini yapacağız" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Gönül, MHP'nin ATAK helikopter ihalesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarını değerlendirdi. MHP'nin iddia ettiği gibi ihalenin zamanında Berlusconi'nin değil Prodi'nin Başbakan olduğunu hatırlatan Gönül, MHP'nin iddialarına ilişkin olarak bugün kendi imzasıyla ayrıntılı bir açıklama yapacağını söyledi. İddialar karşısında kamuoyunu basın açıklamasıyla bilgilendireceklerini belirten Gönül, ayrıca MHP'ye

bir yazı göndererek, iddialarla ilgili bilgi istediğini açıkladı. Gönül, "MHP'ye yazdığımız bir yazı var. Usulsüzlük var, yolsuzluk var deniliyor. Kim yapmışsa nerde yapmışsa bize bildirinki gereğini yapalım diyoruz. Bize bildirirlerse gereğini yapacağız" diye konuştu.

Gönül, MHP'nin iddiaları üzerine bir araştırma başlatıp başlatmadıklarının sorulması üzerine de, "MHP'den araştırma yapacak kadar bilgi istiyoruz. Soru önergelerine tatminkar cevap vermediğimi iddia ettiler. Biz tatminkar bir açıklama yapacağız ama karşı taraf tatmin olur mu onu bilemem?" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber