Ergenekon operasyonu Antalya'ya sıçradı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Operasyonu kapsamında Antalya'da 2 kişi gözaltına alındı

ANTALYA(CİHAN)- Ergenekon operasyonu Antalya da sıçradı. Operasyon kapsamında Antalya'da 2 işyeri ve 1 ev olmak üzere 3 ayrı noktaya operasyon yapıldı.

Düzenlenen operasyon sonucunda 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan birisinin askeriyeden emekli Osman G., diğerininse A.U. isimli sivil bir vatandaş olduğu belirlendi. Antalya Emniyeti ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde bulunan bazı evraklarında zapt edilerek kayıtlara geçtiği öğrenildi

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında, Antalya'da biri emekli albay 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonunda gözaltılar gerçekleştirildi.

Savcılığın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli albay H.A.U'yu Manavgat'a bağlı Çolaklı beldesinde, serbest meslek sahibi O.G'yi de Antalya il merkezinde gözaltına aldılar.

Gözaltına alınan emekli albay H.A.U. ve O.G'nin kısa süre içinde sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilecekleri bildirildi.

Emekli albayın yazlığında arama yapıldı

''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında Antalya'da gözaltına alınan emekli albay Hasan Atilla Uğur'un yazlığında arama yapıldı.

Antalya Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un sağlık raporu alınmasının ardından işlemler için Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bekletildiği bildirildi.

Emekli Albay Uğur'un Manavgat'ın Çolaklı beldesindeki yazlığında gözaltına alındığı, polis ekiplerinin gözaltı işlemi sırasında yazlıkta arama gerçekleştirdikleri de öğrenildi.

Uğur'un yanı sıra ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında Antalya'da gözaltına alınan Osman Gürbüz de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasıyla İstanbul'a gönderilecek.

Edinilen bilgiye göre, GÖzaltındaki Osman Gürbüz'ün Kemer bölgesinde ikamet ettiği, 2005 yılında bölgedeki yerel bir yayın organında çalışan bir gazeteciyi tehdit ettiği suçlamasıyla hakkında işlem yapıldığı, Gürbüz'ün bu suçlamayla ifadesine başvurulduğu belirlendi.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile Osman Gürbüz'ün bugün İstanbul'a gönderilmeleri bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber