Okullara döner sermaye sistemi

Haber Giriş : 27 Ekim 2004 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda, Milli Eğitim Temel Yasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Tasarısı kabul edildi. Tasarıyla okulların ekonomik durumunun düzeltilmesi amaçlanıyor.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda bugün Milli Eğitim Temel Yasasının 'okul-aile birlikleri' ile ilgili 16'ncı maddesinin değiştirilmesine ilişkin yasa tasarısı ele alındı.

Son olarak 1983'te değiştirilen söz konusu yasanın 16'ncı maddesinde değişiklik yapılmasını öngören tasarıyla, eğitim kurumlarının amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak için okul ile aile arasında işbirliği sağlanacağı belirtiliyor. Okul aile birlikleri, okulların eğitim ve öğretim hizmetlerine etkinlik ve verimlilik kazandıracak, okulların ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin zorunlu gereksinimlerini karşılayacak faaliyetlerde bulunacak. Okul aile birlikleri bu amaçla, ayni ve nakdi bağışları kabul edebilecek, maddi katkı sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler, kampanyalar düzenleyebilecek, okulların bünyesinde bulunan kantin, açık alan, salon ve benzeri yerleri işletebilecek, işlettirebilecek.

Okul aile birliklerinin kuruluşu, işleyişi, organlarının oluşumu ve seçim şekilleri, etkinliklerden sağlanan maddi katkılar, bağışların kabulü, harcanması ve denetlenmesi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nca ortak bir yönetmelik hazırlanacak

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber