AK Parti'nin sözlü savunması yarın

Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP, kapatılma davasına ilişkin yarın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma yapacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın sözlü açıklama metnini üzerinde de çalışan AKP kurmayları savunmaya son şeklini bugün TBMM'de veriyor. Sözlü savunmanın son şekli Başbakan Erdoğan'a sunulacak ve MYK tarafından da onay verilecek. Savunmayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yapacak.

-Anayasa Mahkemesi'ne sözlü savunmanın yapılacağı yarın AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cuma günü de Erdoğan, partisinin il başkanlarıyla bir araya gelecek.

- AKP, kapatılma davasına ilişkin yarın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma yapacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın sözlü açıklama metnini üzerinde de çalışan AKP kurmayları savunmaya son şeklini bugün TBMM'de veriyor. Sözlü savunmanın son şekli Başbakan Erdoğan'a sunulacak ve MYK tarafından da onay verilecek. Savunmayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yapacak.

AKP'nin kapatılmasına ilişkin sözlü açıklamasını Anayasa Mahkemesi'ne sunan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın ardından yarın da AKP, Yalçınkaya'nın iddialarını sözlü olarak yanıtlayacak. Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamaları üzerinde çalışan AKP'nin hukukçu kurmayları sözlü savunma için son hazırlıklarını TBMM'de yapıyor. Yaklaşık 400 sayfadan oluşan savunmayı mahkemede Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek okuyacak. Sözlü savunmanın 75 sayfalık genel bölümünde ön ve esas savunmadan farklı olarak yabancı ülkelerin demokrasi mücadelesinden örnekler verilecek. Uluslararası ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin siyasi partileri kapatma ile ilgili kriterlerinin anlatılacağı savunmada Yalçınkaya'nın iddialarına karşın ?demokrasi? vurgusu yapılacak.

-ÇİÇEK: ?İDDİALARI ÇÜRÜTECEĞİZ?

AKP'nin dün düzenlenen grup toplantısının basına kapalı bölümünde Çiçek, milletvekillerine Perşembe günü Anayasa Mahkemesi'ne yapacakları sözlü savunma hakkında bilgi vermiş ve kapatma davasıyla ilgili hukuki sürecinin nasıl işleyeceğini anlatmıştı. Çiçek milletvekillerine Yalçınkaya'nın iddialarını çürütecek belge ve bilgilerin olduğunu söylemişti.

Çiçek'in yarın yapacağı savunmada, yazılı savunma dışında nelerin yer alacağı merakla beklenirken Başsavcının Fettullah Gülen'e ilişkin iddialarının Yargıtay'ın Gülen hakkında verdiği beraat kararı hatırlatılarak çürütülmeye çalışılacak. Sözlü savunmada eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Fethullah Gülen okullarıyla ilgili demeçleri de yer alacak.

Sözlü savunmada Gülen okullarının durumunun yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ?Cumhuriyet devrimleri travma yarattı? sözlerine de açıklık getirilecek.

AKP savunmasını genel, kişisel ve belgeli olmak üzere 3 bölüm üzerine kurarken genel savunmayı Cemil Çiçek, kişisel savunmayı da Bekir Bozdağ yapacak. Savunmanın uzun olması nedeniyle üçüncü bir kişinin daha savunma ekibinde yer alıp almayacağına ise henüz karar verilmedi. Savunmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili iddialara yazılı savunmada olduğu gibi ayrı bir bölüm halinde yanıt verilmesi bekleniyor.

-MKYK VE İL BAŞKANLARI TOPLANACAK-

AKP, sözlü savunmasının yapılacağı yarın Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu da toplayacak. Kurul yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanacak. Cuma günü de AKP İl Başkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yine AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. MKYK'da Anayasa Mahkemesi'nin vereceği olası kararlara karşı izlenecek yolun masaya yatırılması beklenirken, İl Başkanları toplantısında ise 2009'un Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik yapılan hazırlıklar tartışılacak. (

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber