Polise 'gece yarısı kapı çalmayın' talimatı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki emekli generalin de gözaltına alındığı Ergenekon operasyonunda her ayrıntının dikkatle değerlendirildiği ortaya çıktı. Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk'un sabaha karşı evinden alınması eleştirilere neden olmuştu. Bu kez operasyona katılan birimlere, ?Gece yarısı kapıyı çalmayın. Sabah 06.00'dan önce operasyon yapılmayacak? talimatının verildiği öğrenildi. Görevlilere isim ve adresler sabah saat 04.00'da teslim edilmesine rağmen hareket saatinin 06.00 olduğu özellikle belirtilmiş. Bu nedenle iki saatlik boşluğu doldurmak için kimi sabah çaylarını yudumlamış, kimi ise Ankara sokaklarında tur atmış.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar ve Emniyet birimleri, emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon'un da gözaltına alınacak olması nedeniyle ayrı bir prosedür yürütmüş. İki generalle ilgili savcılık talimatı 30 Haziran Pazartesi gecesi saat 23.30'da Ankara Merkez Komutanlığı'na iletilmiş.

Emniyet görevlileri Eruygur ve Tolon paşayı almaya giderken yanlarında bir de subay bulunmuş. Bu subaylar hukukçu subaylardan seçilmiş. Sıhhiye Orduevi'nde kalan Şener Eruygur'a ve ailesiyle birlikte emekli general lojmanlarında oturan Hurşit Tolon'a savcılık talimatı TSK personeli tarafından tebliğ edilmiş. Ne Tolon'un ne de Eruygur'un evinde bir arama yapılmamış. Sadece tespit tutanağı için gerekli işlemler gerçekleştirilmiş.

OPERASYON 4 GÜN GECİKTİ

Bu arada operasyonun AK Parti hakkında Başsavcı Yalçınkaya'nın Anayasa Mahkemesi'ne sözlü mütalaada bulanacağı güne denk gelmesi, değişik yorumlara yol açmıştı. Ancak öğrendiğime göre operasyon için 26 Haziran Perşembe günü düğmeye basılması planlanmış. İhtiyatlı hareket etme adına Emniyet Genel Müdürlüğü seviyesinde bir engelleme söz konusu olmuş.

Operasyon kapsamında iki emekli orgeneralin yer alması nedeniyle daha titiz hareket edilmiş olabilir. Bir gün onun perde arkası da yazılacak kuşkusuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber