Aygün ve 8 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi

Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ergenekon Soruşturması kapsamında aralarında Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu 9 kişi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen zanlılardan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur rahatsızlandı. İlk müdahalesi adliye doktoru tarafından yapılan Eruygur daha sonra ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eruygur'un savcılıktaki sorgusunun başlamasının ardından rahatsızlandığı öğrenildi. Eruygur öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Beşiktaş'taki adliyeye getirilmişti.

Öte yandan, soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu 9 kişi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İHA

Ergenekon operasyonu kapsamında göz altına alınarak bugün İstanbul Beşiktaş adliyesine sevk edilen Şener Eruygur'un adliyedeki ifadesi sırasında rahatsızlandığı bildirildi. Şu saatlerde bir ambulansın adliyeye geldiği görüldü.


- "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltında bulunan 2 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Soruşturma çerçevesinde gözaltında tutuldukları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Durmuş Ali Özoğlu ile Neriman Aydın, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine götürüldü.

Daha önce, aynı adliyeye çıkarılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un da aralarında bulunduğu 9 kişiden ATO Başkanı Sinan Aygün ile bazı şüphelilerin savcılık sorgusunun tamamlandığı belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile bazı kişilerin ise savcılık sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan sanıklardan 8'i İstanbul Adliyesine getirildi. Getirilenler arasında Mustafa Balbay'ın olduğu bildiriliyor. Öte yandan DGM'ye gelen Sinan Aygün'ün avukatı müvekilinin 12 saat sorgulandığını belirterek, Aygün'ün henüz mahkemeye getirilmediğini söyledi


GÖZALTINDAKİLER HAKİM KARŞISINDA

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların mahkemeye sevki sürüyor. Emniyette gözaltında tutulanları taşıyan iki minibüs daha İstanbul Adliyesi'nin önüne geldi. Mahkemeye yeni getirilenler arasında Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da olduğu ifade edildi.

ANKA

Adliyeye gönderilenler arasında Sinan Aygün de var

- "Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye gönderilenler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün de bulunuyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Bu kişiler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Birol Başaran, Kemal Aydın, yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın da yer aldığı öğrenildi.

Mustafa Balbay da adliyede

- "Ergenekon Soruşturması" kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişi arasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay da yer alıyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 8 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.

Bu kişiler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Birol Başaran, Kemal Aydın ve Yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu öğrenildi.

Emekli paşalar adliye binasında

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Hurşit Tolon ve Şener Eruygur Beşiktaş'taki adliye binasına getirildi Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz'da gözaltına alınan Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, hakim karşısına çıkarılmak için Beşiktaş adliyesine getirildi...

Ayrıntılar Geliyor...

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber