Avukata silahlı saldırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu avukatlarından Erkan Sabri Ünüvar, Kıraç'taki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandı.

Alınan bilgiye göre, işe gitmek üzere Namık Kemal Mahallesi Çevreciler Sitesi 6. Blok'taki evinden çıkan Ünüvar'a, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Sol diz kapağına isabet eden kurşunla yaralanan Ünüvar, Büyükçekmece'de özel bir hastaneye kaldırıldı. Ünüvar'ın, bacağı alçıya alındıktan sonra taburcu edildiği bildirildi.

Olayla ilgili jandarmaya ifade veren Ünüvar'ın, geçen ay baktığı bir tahliye davasının ardından müvekkilinin silahla yaralandığını ve saldırının aynı kişiler tarafından yapılmış olabileceğini söylediği öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

-İSTANBUL BAROSUNDAN KINAMA-

Öte yandan, İstanbul Barosu, yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada, saldırının, avukatlık görevinin ifa edilmesinden dolayı yapıldığı belirtilerek, ''Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz'' denildi.

Bu saldırının, meslektaşlarının şahsında hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı niteliğinde olduğu kaydedilen açıklamada, ''Savunma öylesine kutsaldır ve avukatlar bu konuda öylesine inançlı bir mücadelenin temsilcileridir ki, şimdi meslektaşımıza yapılan bu saldırının failleri yakalanırsa, onu da bir başka meslektaşımız savunacaktır'' ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber