3 günde 5 gasp yaptılar, 1 polisi şehit ettiler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da 3 günde 4 taksicinin cep telefonunu ve paralarını gasp ettiği, 1 polis memurunu şehit edip 1 polis memurunu da yaraladığı iddia edilen 2 zanlı hakkında 4 gasp olayından 60'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Gasp zanlıları, taksicilerin para ve telefonlarını nasıl gasp ettiklerini soğukkanlı şekilde anlattı.

?Gasp ve hırsızlık' suçlarından 20'ye yakın sabıkası bulunan ve nüfus kaydına göre 17 yaşında gözüken, ancak yaşının daha büyük olduğu iddia edilen Y.A. ile arkadaşı 17 yaşındaki R.K. Çamlıbel, Mutlu ve Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri'nde 4, 5 ve 6 Haziran'da taksiciler Remzi Sevgilibaş'ın 50 YTL ve cep telefonunu, Ali Kaplan'ın 220 YTL ile cep telefonunu, Vedat Yıldırım'ın 100 YTL ile cep telefonunu, Kenan Türk'ün 35 YTL ile cep telefonunu bıçakla gasp etti. Azılı gaspçılar 6 Haziran'da taksici Bahadır Saran'ın 20 YTL'sini gasp etmek isterken bu bölgede güvenlik önlemi alan polis memurları ile silahlı çatışmaya girdi. Polis memuru 44 yaşındaki 2 çocuk babası Muhiddin Aksoy şehit oldu, 38 yaşındaki polis memuru Çetin Dere ise yaralandı. Yardıma gelen ekiplerce yakalanan 2 gasp zanlısı tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı gasp zanlıları ile ilgili soruşturmayı tamamlayarak 4 ayrı gaspla ilgili Adana 1 ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemeleri'nde davayı açtı. Savcı, gasp zanlıları hakkında her bir suçtan 15'er yıl olmak üzere toplam 60'şar yıl hapis cezası istedi. Birbirlerini suçlayan polis katili gasp zanlılarından Y.A., tutuklandığı nöbetçi mahkemede gasp olaylarını kabul etti. Y.A. soğukkanlı şekilde taksici Remzi Sevgilibaş'ın parası ve cep telefonunu nasıl gasp ettiklerini şöyle anlattı:

?R.K. ile birlikte taksici gasp etmeye karar verdik. Yüreğir Otogarı'na gittik. Petrolün oradaki taksiciye boş olup olmadığını sorduk. Boş olduğunu söyleyince R.K. şoförün yanına ben de arka koltuğa oturdum. R.K. taksiciye Madama Köprüsü'ne gideceğimizi söyledi. Yaklaştığımızda R.K. taksiciye ?Dur. Telefon açacağız' dedi. Taksici durur durmaz kontak anahtarını çekti. Cebindeki bıçakla koluna dokundurdu. Ben de omzundan tutup ?Akıllı ol. Sana zarar gelmeyecek' dedim. R.K. taksicinin cebindeki 50 YTL parası ile cep telefonunu aldı. Ceplerini kontrol etti. Daha sonra taksiden indik. R.K. taksiciye ?Hiç bir yere bakmadan oto yola çık ve evine git' dedi. Taksici gidince biz de başka gasp olaylarına gittik.?

Diğer gaspçı R.K. ise kendisini arkadaşı Y.A.'nın gaspa zorladığını iddia ederek, ?Y.A. ile 3 ay önce tanıştık. Bana 3-4 gündür uyuşturucu içirip gasp yapmaya zorladı. Y.A. taksinin önüne biniyor, ben de arkasına. Taksiyi ıssız bir yere götürüp bıçakla taksicinin parasını ve cep telefonunu alıyordu. Ben bir şey yapmıyordum. Uyuşturucunun etkisinden ne yaptığımı da bilmiyordum? dedi.

POLİSİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Gasp zanlıları Y.A. ve R.K. hakkında, polis memuru Aksoy'u öldürmek, Dere'yi yaralamak suçu ile taksici Saran'ın parasını gasp etmeye teşebbüs suçundan soruşturmalar ise sürüyor. Bu soruşturmalarla ilgili de yakında dava açılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber