Sakarya'da ihale operasyonu: 11 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

SAKARYA Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda yemek ve temizlik ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla operasyon yaptı.

Aralarında Sakarya Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Karakaş, Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Cafer Taymaz'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine gerçekleştirilen operasyonda, daha önceden tespit edilen Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü'ne bağlı kurum ve kuruluşlar ile ev ve bazı işyerlerine baskınlar yapıldı. Arifiye Rehabilatasyon Merkezi, Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu, Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'na yapılan denetimlerde bulunan evraklara el konuldu. Evraklar arasında 2008 yılı içerisinde yapılan yemek ve temizlik ihaleleriyle ilgili belgeler yeraldı.

Polis soruşturma kapsamında Adapazarı Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Karakaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Cafer Taymaz, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli İdare İşler Şube Müdürü Tevfik Fikret, Ayniyat memuru Mustafa Yaşar Algan ve kurumda görevli memur Erhan Gökdemir ile Sakarya temizlik şirketi sahibi Mustafa Çatalbaş, Nur Yemek Genel Müdürü Tamer Sağlam ve adları öğrenilemeyen 4 kişi olmak üzere 11 kişiyi gözaltına aldı.

OTOMOBİLİ KURŞUNLANMIŞTI

Adapazarı Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Karakaş'ın otomobili, geçen yıl D-100 karayolunda kurşunlanış bu olayda faili meçhul kalmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber