Saldırıya siyasilerden tepkiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili, "Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Bunları organize edenler ve arkasında olan zihniyetle Türkiye, sonuna kadar mücadele edecektir" dedi.

BÜYÜKANIT: "SALDIRIYI NEFRET VE ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili, ?Polisimize yapılan bu hain saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz? dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıda üç emniyet görevlisinin şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükanıt mesajında şunları kaydetti:

?9 Temmuz 2008 tarihinde (bugün), İstanbul'da menfur bir saldırı sonucu üç emniyet görevlimizin şehit, iki emniyet görevlimizin yaralı olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Polisimize yapılan bu hain saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına, saldırıda hayatlarını kaybeden polislerimize Tanrıdan rahmet, kederli aileleri ve Türk Emniyet camiasına başsağlığı, ayrıca yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum.?

SEZER: SALDIRI ÜZÜNTÜ VERİCİ

DSP lideri Zeki Sezer, bir gazetecinin İstanbul'daki ABD konsolosluğuna yapılan saldırının, ?7 Temmuz'da tahrik yapılacak? iddialarıyla ilişkisi olup olmadığını sorması üzerine şunları söyledi:

?Bu olayı inceleyecek olan devlet ve devletin kurumları. Çok yeni bir saldırı. Çok üzgünüz. 3 polisimiz şehit olmuş. Onların ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu tür baskı rejimlerinde darbe ortamlarında uygulanacak bir yönetim anlayışının uygulanıyor olması Türkiye'de bu tür soru işaretlerini de kaygıları da artırıyor. Bunları inleyip göreceğiz. Zaten bugün 7'sini de geçti.?

-BAYKAL: "SALDIRIYI ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM"

? CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyı ?nefret ve şiddetle? kınadığını söyledi. Baykal, saldırganlardan üçünün etkisiz hale getirilmesinin, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığını gösterdiğini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Baykal, ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıda üç emniyet görevlisinin şehit olması nedeniyle, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a bir mesaj gönderdi. Şehit polislere rahmet, polis teşkilatına da başsağlığı dileyen Baykal mesajında şunları kaydetti:

?ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik alçakça saldırı sırasında polis memurlarımızdan Nedim Çalık, Erdal Öztaç ve Mehmet Saçaklıoğlu'nun şehit olduğunu, bazı polislerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Öte yandan, saldırganlardan 3'ünün etkisiz hale getirilmiş olması, güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusundaki kararlılığını göstermektedir.? (


TBMM Başkanı Toptan, saldırıyı kınadı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırının Türkiye'nin huzurunu, toplumsal barışını ve birliğini hedef aldığını belirterek, ''Türkiye böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir'' dedi.

Toptan, İstanbul İstinye'de bulunan ABD Başkonsolosluğu'nun vize giriş kapısındaki polis noktasına düzenlenen saldırıda, 3 polisin şehit olması dolayısıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Polis noktasına yapılan hain saldırı sonucu Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık adlı emniyet görevlilerinin şehit düşmesi ve 2 polisin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden TBMM Başkanı Toptan, mesajında şunları kaydetti:

''Nefretle kınadığım bu saldırı, kimler tarafından, hangi amaçla yapılırsa yapılsın Türkiye'nin huzurunu, toplumsal barışını ve birliğini hedef almaktadır. Emniyet güçleri ve devletimizin tüm kurumları, bu tür menfur olaylara karşı en etkili şekilde mücadele verecek azim ve kararlılıktadır. Türkiye böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir. Hepimizi derinden yaralayan bu hain saldırıyı yapanların en kısa sürede adalete teslim edileceklerine inancımız ve güvenimiz tamdır. Saldırıda hayatını kaybeden polis memurları Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Emniyet güçlerimize başsağlığı, yaralanan polislerimize de acil şifalar diliyorum.''


Gül ve Erdoğan'dan saldırılara sert tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıyla ilgili, "Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Bunları organize edenler ve arkasında olan zihniyetle Türkiye, sonuna kadar mücadele edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Üyesi Cem Özdemir ve Yeşiller Partisi milletvekili Renate Künast'ı kabulü öncesinde, gazetecilerin soru sormasına fırsat vermeden İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

?Maalesef bugün İstanbul'da, ABD Başkonsolosluğu'na bir terör saldırısı olmuştur ve maalesef 3 polisimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başta aileleri olmak üzere tüm polis camiasına ve milletimize sabır diliyorum. Bu tip terör saldırılarını şiddetle telin ediyorum. Bunları organize edenler ve arkasında olan zihniyetle Türkiye, sonuna kadar mücadele edecektir. Mücadele etmektedir. Terörle de hiçbir yere varılamayacağını herkes zaten görmüştür. Üzüntümüz büyüktür çünkü üç tane şehidimiz vardır."

TOPTAN: TÜRKİYE BÖYLE HAİN TERÖR EYLEMLERİNDEN ETKİLENMEZ

Meclis Başkanı Köksal Toptan, İstanbul İstinye'de ABD Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına yapılan saldırıyla ilgili olarak, ?Türkiye böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir" dedi.

Toptan İstanbul'daki saldırıda üç polisin şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a başsağlığı mesajı gönderdi. Hain saldırı sonucunda 3 polisin şehit olması, 2 polisin de yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Toptan, şunları söyledi:

?Nefretle kınadığım bu saldırı, kimler tarafından, hangi amaçla yapılırsa yapılsın Türkiye'nin huzurunu, toplumsal barışını ve birliğini hedef almaktadır. Emniyet güçlerimiz ve devletimizin tüm kurumları, bu tür menfur olaylara karşı en etkili şekilde mücadele verecek azim ve kararlılıktadır. Türkiye böylesine hain terör eylemlerinden etkilenmeyecek güçtedir. Hepimizi derinden yaralayan bu hain saldırıyı yapanların en kısa sürede adalete teslim edileceklerine inancımız ve güvenimiz tamdır. Türkiye'nin istikrarına yönelik bu hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden polis memurları Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve şahsınızda tüm emniyet güçlerimize başsağlığı, yaralanan polislerimize de acil şifalar diliyorum."

ERDOĞAN: BU SALDIRILAR HİÇ BİR ZAMAN AMACINA ULAŞAMAYACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin, ?Türkiye'nin huzur ve istikrarına kasteden bu hain saldırılar, kahraman emniyet kuvvetlerimizin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Başnakan Erdoğan, ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıda üç emniyet görevlisinin şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başbakan Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

?Saldırıda 3 polis memurumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Türkiye'nin huzur ve istikrarına kasteden bu hain saldırılar, kahraman emniyet kuvvetlerimizin azim ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Aziz milletimiz, birlik ve beraberliği, huzur ve selameti uğrunda canları pahasına eşsiz kahramanlıklarda bulunan şehit polislerimizin bu fedakarlıklarını daima minnet ve şükranla anacaktır. Onlar, vatan ve millet sevgisinin ölümsüz nişaneleri olarak şehadet mertebesine ulaştılar.

Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber