Eruygur'un bilgisayardan 'Ergenekon lobi analiz' planı çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paşa, eylem planını özel bir şifreyle gizlemiş!..

Savcılık, Org. Eruygur'un kişisel bilgisayarında "Ergenekon Lobi Analiz" dosyasına ulaştı. İsmi değiştirilerek kaydedilen belgede, örgütün takip edeceği eylem planlarının olduğu öğrenildi.

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi'ndeki makam odasında yapılan aramada önemli bilgilere ulaşıldı. Eruygur'un bilgisayarını inceleyen güvenlik birimleri kozmik dosyalar buldu. Özel şifrelenmiş dosyaların şifrelerini kırarak bilgilere ulaşan savcılık Orgeneral Eruygur'un kişisel bilgisayarında "Ergenekon Lobi Analiz" dosyasına ulaştı.

Daha önce de çıkmıştı

İsmi değiştirilerek başka bir adla kaydedilen bu kritik öneme sahibi belgede, Ergenekon terör örgütünün takip edeceği eylem planlarının olduğu öğrenildi. Ergenekon Operasyonu kapsamında halen tutuklu bulunan 56 kişiden bir çoğunda da bu belgeler çıkmıştı. Soruşturmanın çapının genişlemesine yol açan Ümraniye bombalarından sonra tutuklanan eski astsubay Oktay Yıldırım'ın ofisinde de Ergenekon Lobi belgesi ele geçirilmişti.

Örgütün yol haritası

Üzerinde "çok gizli" yazan bu dosyada, "Ergenekon'un lobi" örgütlenmesinden söz ediliyordu. Söz konusu dosyanın aynısı operasyon kapsamında tutuklanan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve iş adamı Kuddusi Okkır'ın evinde de bulunmuştu. Soruşturma kapsamında çok sayıda zanlıdan da aynı belgenin çıkması dikkat çekerken "Lobi" belgesinin 2003 yılında güncellendiği ve bir nevi "Ergenekon'un yol haritası" haline getirildiği öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber