OKS yarın açıklanıyor, tercihlere dikkat

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esra KAYA/ANKARA

FEN, Anadolu ve Meslek Liseleri'ne girmek isteyen yaklaşık 1 milyon öğrencinin kaderini değiştirecek olan Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçları yarın açıklanıyor. Sınav sonuçları yarın internet aracılığıyla da duyurulacak.

YARIN açıklanacak olan OKS sonuçlarında tercih işlemleri, MEB'in http://oges.meb.gov.tr veya www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yapılabilecek. Aralarında kızı sınava giren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de bulunduğu milyonlarca veli ve öğrenci, sonuçların açıklanacağı güne kilitlendi. Çelik yarın bir basın toplantısıyla sınav sonuçlarını açıklayacak.

Yaklaşık 300 bin öğrencinin bu okullardan birine yerleştirilmesi planlanıyor. 160 ve üzerinde puan alan öğrenciler, bir hafta içinde tercih başvurusunu tamamlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, öğrenci ve velilere tercih işlemlerine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Aktürk, şunları söyledi: "Doğru tercih çok önemli. Öğrencilerimiz tercih yapmadan önce 'İllerinde kaçıncı sırada yer alıyorlar, Türkiye'de kaçıncı sıradalar?' bunları dikkate alarak tercih yapsınlar. Ayrıca öğrencilerin tek seferde 20 tercih yapma hakları var. Yanlış ve hatalı yapılan tercihten geriye dönüş ve düzeltme kesinlikle yok. İkinci ve üçüncü yerleştirmede de aynı tercihler kullanılacak. Yaklaşık 1 milyon adayın yüzde 30'unun Anadolu, Fen ve Meslek Liseleri'ne yerleşeceğini tahmin ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber