Artık konut inşaatını sadece TOKİ yapacak

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARSA ve konut üretimi artık tek merkezden yapılacak. Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nü kaldırıp, görev ve yetkilerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devreden yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarının gerekçesinde benzer konularda birden fazla kuruluşun görevli ve yetkili olmasının hizmetlerin yürütülmesinde aksaklıklara yol açtığı vurgulandı. Gerekçede, benzer görevi yapan Konut Müsteşarlığı'nın Hükümet programı çerçevesinde 2003 yılında kaldırıldığı hatırlatılarak, ?Ancak arsa ve konut üretimi alanında merkezi idaredeki koordinasyonsuzluk ortadan kalkmamıştır. Halen bu alandaki yeniden yapılanma ihtiyacı devam etmektedir' denildi.

Tasarıya göre Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü'nün döner sermayesi, araç, gereç, her türlü taşınır ve taşınmazları ve ödenekler TOKİ'ye devrediliyor. Personelin ise Devlet Personel Başkanlığı'nca üç ay içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanmaları öngörülüyor. Personel, atama işlemi yapılıncaya kadar TOKİ Başkanlığı'nca ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilecek.

Yasanın uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Başbakan yetkili olacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber