Öğretmenler, YTL'yi öğrencilere anlatacak

Haber Giriş : 30 Ekim 2004 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Latif Çiçek, Yeni Türk Lirası'nın ilköğretim öğrencilerine tanıtımı amacıyla Merkez Bankası'nca hazırlanan broşür, afiş gibi dokümanların okullara dağıtıldığını söyledi.

Yeni paraların fiziki özelliklerinin yer aldığı broşürlerin de 10 güne kadar gönderileceğini belirten Çiçek, YTL'nin ilköğretim okullarında tanıtımına başlandığını ifade etti.

Yeni Türk Lirası 'merhaba' dedi

YTL'ye geçiş dolayısıyla bir süre önce Merkez Bankası İletişim Genel Müdürlüğü'nden okullarda tanıtım için talepte bulunduklarını dile getiren Çiçek, bu kapsamda temin edilen 1 milyonu aşkın dokümanın okullara dağıtıldığını belirtti.

YTL'nin öğrencilerin zihninde kısa sürede oturmasını amaçladıklarını anlatan Çiçek, ?Biz Merkez Bankası ile bir mutabakata vardık. Bu konuda tanıtım için ayırdıkları broşür, afiş gibi dokümanların bir kısmını okullara göndermek üzere bize verdiler. Sayın Başbakan'ın kamuoyuna açıkladığı yeni paraların fiziki özelliklerini resmeden broşürler sanıyorum bir hafta 10 güne kadar bize gönderilecek. Biz de okulların yoğunluğuna göre bu broşürleri tasnif ederek illere göndereceğiz ve okullara dağıtımı yapılacak. Okullara 1 milyona yakın broşür daha dağıtılacak? dedi.

ÖNCELİK İLKÖĞRETİMİN İLK KADEMESİNDE

Çiçek, YTL'nin tanıtımında önceliği ilköğretimin ilk 5 sınıfına vereceklerini belirterek, ?Çünkü bu öğrencilerimiz büyükleri kadar paranın kullanımına yönelik bilgiye sahip değiller. Bu nedenle özellikle onları dikkate aldık? dedi. Çiçek, gönderilen broşürlerin okul idarelerince öğretmenlere dağıtılacağını, öğretmenlerin de öğrencileri bilgilendireceğini ifade etti. Yeni paraların öğrencilerin zihninde kalabilmesi için çeşitli uygulamalar yapabileceklerini kaydeden Çiçek, bunun daha sağlıklı bir yöntem olacağını söyledi.

YTL'nin yeni ilköğretim müfredatında da yer alacağını bildiren Çiçek, gelecek eğitim-öğretim yılında kitapların YTL'ye göre bastırılacağını bildirdi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber